vineri, 29 martie, 2024

Vaslui/Perchezitii la un post de politie si domiciliul unui politist intr-un dosar penal

Distribuie:

Publicat:

Joi, 5 decembrie, ofiterii de politie judiciara din cadrul Directiei Generale Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Vaslui, sub coordonarea procurorului specializat din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (D.I.I.C.O.T.)  – Biroul Teritorial Vaslui, au pus in executare 3 mandate de perchezitie domiciliara, dintre care una la sediul unui post de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui si o alta la domiciliul unui agent de politie din cadrul acestei institutii si la domiciliul unei persoane fara calitate speciala.

Dosarul penal a fost inregistrat la D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, ca urmare a unui denunt depus in luna august 2019  la D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind suspiciuni de savarsire a unor infractiuni de constituire de grup infractional organizat, santaj si luare de mita.
Ca urmare a perchezitiilor desfasurate, in baza probatoriului administrat in cauza de ofiterii de politie judiciara din cadrul S.J.A. Vaslui, procurorul de caz a dispus continuarea urmaririi penale si, ulterior, punerea in miscare a actiunii penale fata de agentul de politie, retinandu-se comiterea infractiunii de instigare la favorizarea faptuitorului.

In fapt, in cursul lunii noiembrie 2019, in contextul in care in alt dosar, aflat pe rolul DIICOT – BT Vaslui si in care se efectueaza acte de urmarire penala de lucratori din cadrul D.G.A. – S.J.A. Vaslui, privind un alt lucrator de politie, fata de care au fost luate masuri preventive, inculpatul a determinat o persoana vatamata sa revina asupra declaratiilor initiale, in scopul impiedicarii tragerii la raspundere penala cu privire la persoana arestata si pentru ingreunarea cercetarilor in respectiva cauza.

In cauza, procurorul de caz a dispus retinerea inculpatului pe o perioada de 24 de ore, urmand ca, in data de 06.12.2019, acesta sa fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunerea de arestare preventiva.

Cercetarile continua in vederea probarii complete a activitatii infractionale.

In cauza, s-a beneficiat de sprijinul Directiei Operatiuni Speciale si a Serviciului Tehnic din cadrul D.G.A..

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img