joi, 28 martie, 2024

VASLUI:Peste 70 la suta dintre copiii programati sa fie vaccinati in luna august impotriva rujeolei nu au fost dusi la medic

Distribuie:

Publicat:

Peste 70 la suta dintre cei 4.157 de copii din judetul Vaslui programati pentru vaccinare impotriva rujeolei nu au fost dusi de catre parinti la medicii de familie, majoritatea celor neimunizati fiind restantieri din lunile anterioare, in conditiile in care vaccinarea se face in trei etape, respectiv la unu, trei si sapte ani.

Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui spun ca din totalul de 4.157 de copii catagrafiati, 465 au primit contraindicatii temporar la vaccinare, iar 2.470 nu s-au prezentat pentru a fi vaccinati impotriva rujeolei. De la inceputul anului si pana in luna august, doar 1.222 de copii au facut vaccinul, adica un procent de aproape 30%, inregistrandu-se si doua cazuri de imbolnaviri la persoane care nu au fost vaccinate. „S-au inregistrat, in anul 2016, doua cazuri de rujeola. Este vorba despre o persoana in varsta de 38 de ani din mediul urban, care nu a fost deloc vaccinata si un copil in varsta de 6 ani, din mediul rural”, a spus Mihaela Topliceanu, purtatorul de cuvant al DSP Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img