vineri, 19 aprilie, 2024

Vaslui: POLITISTII, ALATURI DE ELEVI, LA INCEPUTUL NOULUI AN SCOLAR – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Politistii au actionat astazi in zona tuturor unitatilor de invatamant din judetul Vaslui, pentru ca deschiderea noului an scolar sa se desfasoare in siguranta.

Prima zi de scoala, o zi marcata de emotia inerenta oricarui inceput, este ziua in care politistii au fost alaturi de elevi pentru a le aminti ca vegheaza la siguranta lor, siguranta de care are nevoie fiecare cetatean.

”Va garantam ca, printre cei care va ofera sprijin, siguranta si intelegere, ne aflam si noi, politistii. Cand nu stiti ceva, intrebati-ne, cand aveti o problema, apelati cu incredere la noi, cand vreti sa ajutati pe cineva si nu reusiti singuri, va vom ajuta si noi! au transmis politistii elevilor, parintilor si profesorilor prezenti la festivitatile de deschidere a inceputului de an scolar.

De asemenea, politistii rutieri impreuna cu politistii locali, ajutati de elevi din cadrul patrulelor scolare au actionat in dreptul principalelor treceri de pietoni, venind astfel in sprijinul micilor particpanti la trafic care se deplasau cu emotie catre scoala. Copiilor si parintilor le-au fost impartite pliante cu mesaje preventive.

Pentru Politia Romana, siguranta in scoli constituie o prioritate. Incepand de  astazi, fiecare unitate de invatamant va fi inclusa in itinerariile de patrulare auto si pedestre ale politie, iar la fiecare scoala vor fi afisate datele de contact ale politistului de proximitate, pentru o mai buna comunicare.

In anul scolar 2018 – 2019,  politistii vor continua derularea unor campanii si proiecte de informare a elevilor in vederea evitarii comportamentelor de risc victimal sau infractional. O atentie deosebita va fi acordata activitatilor      educativ-preventive si de verificare a gradului de siguranta rutiera.

Politistii doresc sa le fie aproape elevilor pe tot parcursul anului scolar pentru a le acorda sprijin si indrumare, astfel incat sa adopte conduite in spiritul legii, demnitatii, tolerantei si respectarii drepturilor omului.

    Politia Romana ureaza tuturor elevilor mult succes in noul an scolar !

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img