vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI: Retinut pentru savarsirea infractiunii de talharie

Distribuie:

Publicat:

Un barbat, in varsta de 30 de ani, care a incercat sa talhareasca gestionara unui magazin din municipiul Vaslui a fost identificat de politisti din cadrul Politiei Municipiului Vaslui. Acesta a fost retinut si prezentat unitatii de parchet pentru dispunerea unei masuri preventive.
    
Politistii Biroului de Investigatii Criminale Vaslui l-au retinut pentru 24 de ore pe  C. Marian, de 30 de ani, din municipiul Vaslui, acesta fiind banuit de comiterea tentativei la infractiunea de talharie, fapta savarsita asupra gestionarei unui magazin din municipiul Vaslui, o femeie de 45 de ani.

In fapt, in dupa-amiaza de 25 ianuarie, barbatul se afla in magazin si profitand de faptul ca gestionara se afla singura, i-a solicitat, sub amenintare, banii din incasari. Femeia a ripostat si a inceput sa strige dupa ajutor. In apararea acesteia a intervenit un barbat care a incercat sa retina barbatul, insa, acesta a reusit sa fuga de la locul faptei.

In urma investigatiilor efectuate politistii au identificat barbatul si au probat activitatea infractionala a acestuia. C. Marian a fost retinut, iar astazi a fost prezentat la Parchetul de pe langa Judecatoria Vaslui cu propunerea de dispunere a unei masuri privative.

In acest caz, datorita faptului ca femeia a reactionat si a solicitat ajutor, autorul a renuntat la comiterea faptei. Plecand de la acest caz, politistii adreseaza cateva recomandari pentru a preveni acest gen de fapte.

Astfel, in situatia in care sunteti agresati, strigati dupa ajutor, ripostati in masura in care constientizati ca nu va puneti viata in pericol, adoptati o atitudine hotarata astfel incat sa descurajati agresorul, incercati sa retineti cat mai multe detalii despre agresor/agresori, anume: varsta, imbracamintea, statura, conformatie fizica, semne particulare, apoi anuntati imediat organele de politie.

In cazul in care sunteti victima acestui tip de agresiune apelati cu toata increderea la institutia POLITIEI.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img