vineri, 29 martie, 2024

Vaslui: Slefuitorul de talente de la Laza

Distribuie:

Publicat:

Scoala Gimnaziala Laza reprezinta o adevarata pepiniera pentru sportul de performanta. Profesorii unitatii scolare vasluiene se mandresc cu fostii elevi. Pana acum, de la Laza au plecat in sportul de performanta zece de elevi, iar trei dintre ei au devenit, intre timp, liderii echipelor nationale.

Este vorba despre Dragos Grigore, care a devenit capitanul nationalei de fotbal, selectionerul Christoph Daum avand mare incredere in cel care a primit primele lectii despre sportul rege de la Nicu Bastiurea. De la Laza, Dragos Grigore a trecut la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, dupa care Ioan Sdrobis l-a propulsat in fotbalul mare, trecand mai intai pe la Dinamo.

Un alt capitan, plecat de la Laza, este Larisa Valentina Grigore, componenta de baza a nationalei de fotbal feminin, la Under 15.

Ea a fost descoperita in cadrul proiectului “Fotbal si Feminitate” al Federatiei Romane de Fotbal. “Lari”, cum o alinta prietenii, s-a nascut in anul 2002, la Vaslui, si pana in vara lui 2016 a locuit impreuna cu familia in Laza. Acum, sta in Timisoara, invata la Liceul cu Program Sportiv (LPS) “Banatul” si evolueaza pentru echipa de fotbal feminin CFR 1933 Timisoara.

A practicat sportul de la o varsta frageda, iar in clasele primare se vedea o stea a atletismului. Nu a stat prea mult pe pista fiindca dorea sa incerce si altceva.

“Am facut si handbal, eram destul de buna, numai ca tot spre fotbal m-am ghidat. Mi se potrivea mai bine”, spune vasluianca.

In lumea fotbalului a intrat la varsta de sase ani, cand a incercat balonul rotund alaturi de prietenii din sat, insa fotbal adevarat a practicat din clasa a V-a, cand profesorii Nicu Bastiurea si Radu Ilie au selectionat-o in echipa de fotbal feminin a Scolii Laza, cu care a si participat la primele competitii.

Cel de-al treilea capitan de la Scoala Laza este Cosmin Alexandru Iliuta, component al nationalei de rugby, Under 20.

”Ii place inca de mic rugby-ul. L-am invatat tot ce am stiut despre acest sport. Ma bucur ca a fost un copil serios si a ajuns unde este acum. Ii doresc mult succes pe mai departe”, a spus profesorul Nicu Bastiurea.

In afara de cei trei, un alt nume cu care se mandreste Scoala Laza este al atletei Georgiana Nedelea, o abonata a podiumurilor in competitiile nationale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img