joi, 28 martie, 2024

VASLUI:Statistici ingrijoratoare la nivelul judetului cu privire la mamele sub 19 ani

Distribuie:

Publicat:

Judetul Vaslui are un nivel extrem de ridicat in ultimii ani pentru ce priveste rata avorturilor, mortalitatea materna dar si cresterea numarului mamelor sub 19 ani.

Lipsa de educatie dar si saracia sunt principalele cauze pentru statistica ingrijoratoare de la nivelul judetului care arata ca saptamanal o mama cu varsta mai mica de 19 ani aduce pe lume un nou-nascut.
Totodata, rata avorturilor este dubla fata de media Uniunii Europene si la fel de dubla este si mortalitatea in randul mamelor.

Astfel, Wolrd Vision Romania, si-a propus sa le invete pe tinere cat de important este sa mearga la medic pe timpul sarcinii si au demarat proiectul “Mame pentru viata. Viata pentru mame.”

“O prima directie este cea de pregatire a profesionistilor, a medicilor, o alta directie este pregatirea mamelor, pregatirea femeilor de varsta fertila care fac parte din grupuri vulnerabile.  Sa fie mult mai bine in ceea ce priveste sanatatea reproducerii.”, a declarat directorul general World Vision Romania.

Potrivit Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vaslui, mamele minore provin in general din familii dezorganizate, se regasesc in special in zona rurala, au un nivel redus de educatie, inclusiv educatie sexuala si contraceptiva. La nivel urban, situatia are de a face cu un context social.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img