vineri, 19 aprilie, 2024

VASLUI:Surpriza de pe listele PNL pentru alegerile parlamentare. O avocata de succes ii va reprezenta pe vasluieni in Parlament

Distribuie:

Publicat:

Partidul National Liberal (PNL) Vaslui a facut inca un pas pentru a deveni un partid matur, un partener real de discutie pentru societatea civila, pentru mediul de afaceri, pentru fiecare locuitor al judetului Vaslui.

La Camera Deputatilor, pe un loc eligibil a fost desemnata Oana Iovu, avocat de succes, o femeie ancorata in realitatea de zi cu zi a judetului Vaslui. Astfel, liberalii vasluieni au decis sa sustina pe actualul senator Dan Marian pentru primul loc la Senat, iar pe Oana Iovu pe locul doi la Camera Deputatilor. Potrivit calculelor politice, PNL are eligibile doua locuri la Camera Deputatilor si doar unul la Senat.

Anul trecut, PNL a depus în Parlament, legea cotelor de gen, care prevede ca listele de candidaţii la alegerile locale şi parlamentare să includă cel puțin 30% femei.

Legea cotelor de gen prevede modificarea pe fond a cadrului legislativ pentru alegerile locale şi parlamentare, pentru introducerea principiului egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi în rândul candidaţilor, nu al aleşilor.
De nenumarate ori s-a atras atenția partidelor că nu e de ajuns să se respecte un procent, iar femeile să fie trecute, de ochii legii, ultimele pe listă, pe locurile neeligibile.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img