joi, 28 martie, 2024

Vaslui – Vanzatoare contrabandiste la Zorleni

Distribuie:

Publicat:

Opt vanzatoarea la carciumele din Zorleni, au fost trimise in judecata de procurorii de la Crima Organizata, pentru contituirea unui grup infractional organizat, care timp de trei ani a vandut 50.000 de pachete de tigarete de contrabanda.

Femeile, impreuna cu patronul crasmelor, Vasile Fasicaru in varsta de 62 de ani, lucrau in grup iar ele, bine intruite, ascundeau tigarile la san, de teama controalelor.

Potrivit procurorilor DIICOT, in comuna Zorleni, inca din 2013, exista gruparea specializata in valorificarea cantitatilor mari de tigari care proveneau din contrabanda, fiind introduse ilegal in tara.

Dupa cum se arata in documentul emis de procurorii DIICOT ”Activitatea infractionala se desfasoara in jurul numitului Fasicaru Vasile si a concubinei acestuia Ghiorghita Mirela, care au coordonat activitatea grupului, de aprovizionare, transport, detinere si punere in vanzare de tigari de provenienta Republica Moldova, tigarile fiind puse in vanzare prin intermediul magazinelor detinute pe raza comunei Zorleni de catre Fasicaru Vasile”.

Sotii Fasicaru isi procurau tigaretele de la persoane de etnie roma din Piata Sfantul Ilie din Barlad, dar si de la cetateni moldoveni, mai apoi le introduceau in magazinele satesti si le vindeau prin intermediul angajatelor Vasilache Maricica Lidia (43 ani), Gavrila Claudia Mihaela (46 ani), Istrate Daniela (47 ani), Tanase Lizica (48 ani), Tanase Alexandra Maria (26 ani).

Femeile primeau cantitati mici de tigari , insa denumirea pe care o foloseau era codificata, in asa fel incat nimeni sa nu isi dea seama. Le numeau caramele, rosii, araturi ori subtirele cu indicarea unor cifre sau litere. In cazul in care femeile erau descoperite trebuiau sa-si asume pachetele, ca si cand le apartineau.

Aproximativ 50.000 de pachete de tigarete a vandut Fasicaru prin intermediul crasmelor sale, in perioada ianuarie 2013- decembrie 2015.

Prejudiciul produs Statului Roman, prin comercializarea in perioada ianuarie 2013 – decembrie 2015 a tigaretelor provenite din contrabanda, in acest caz, a fost estimat la suma de 571.331 lei. 

Familia Fasicaru nu este singura care se ocupa cu aceste lucruri, caci potrivit procurorilor DIICOT o alta femeie, Lazar Cleuta de 62 de ani, comercializa tigarete de contrabanda in magazinul situat in curtea locuintei sale, magazin care apartine fiicei sale.

Prejudiciul adus Statului de Cleuta in sase ani de zile, este de 305.051 lei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img