marți, 23 aprilie, 2024

VASLUIAN RETINUT PENTRU COMITEREA DE INFRACTIUNI ECONOMICE LA BUZAU

Distribuie:

Publicat:

La data de 10 octombrie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, impreuna cu lucratori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale si Sectiei de Politie Rurala Maracineni au identificat in trafic, pe raza comunei Vadu Pasii, trei persoane banuite de detinerea si comercializarea de produse accizabile in afara antrepozitului fiscal.

La vederea organelor de politie, cei trei barbati in varsta de 33, 36, respectiv 38 de ani, unul din Vaslui iar ceilalti doi din Ilfov, ar fi incercat sa se sustraga verificarilor, timp in care ar fi aruncat si abandonat pe camp, trei colete ambalate in folie neagra.

Dupa prinderea si imobilizarea celor trei persoane, in cele doua autovehicule cu care acestia se deplasau, ar mai fi fost gasite un numar de doua colete care contineau pachete de tigarete, precum si suma de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline si 50 euro.

Din cercetarile efectuate, a rezultat faptul ca vasluianul in varsta de 33 de ani ar fi procurat tigaretele cu scopul de a le comercializa catre celelalte doua persoane din judetul Ilfov.

Totodata, s-a dispus masura ridicarii celor 4970 de pachete de tigarete, a sumei de 40.743 lei, 950 euro, 90 lire sterline si 50 euro.

In cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de detinere de catre orice persoana in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator ori cu marcaje false peste limita a 10 000 de tigarete, dispunandu-se masura retinerii celor trei persoane pentru o perioada de 24 de ore, urmand ca acestia sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Buzau, cu propunere de arestare preventiva.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img