sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Vasluianul care a ucis un italian in timpul unui joc erotic isi va ispasi pedeapsa in tara

Distribuie:

Publicat:

 

Florin Vladut Ibanescu, din comuna vasluiana Vinderei, este cel care a cutremurat Italia dupa ce l-a omorat pe Salpietro Michelangelo.

In noaptea de 24 spre 25 iulie 2013, tanarul l-a legat pe italian cu cordonul unui halat, sub pretextul unui joc erotic.

In prima faza, italianul a reusit sa se dezlege iar tanarul l-a imobilizat din nou, infasurandu-i in jurul gatului un fir electric si un cearsaf si legandu-i mainile cu o curea. Anchetatorii au stabilit ca italianul a fost lovit cu capul si fata de obiectele de mobilier, acesta suferind un traumatism grav cu contuzii, fracturi craniene si faciale.

Salpietro Michelangelo a murit prin asfixiere din cauza sangelui care i-a patruns in plamani. Vasluianul a primit in prima instanta o pedeapsa de 30 de ani de inchisoare, sub acuzatia de talharie si omor intentionat.

La Curtea de Apel, pedeapsa i-a fost redusa la 18 ani, 6 luni si 20 zile deoarece tanarul din Vinderei a recunoscut ca il imobilizase pe cetateanul italian cu scopul de a-l talhari de doua telefoane mobile, un lant din aur cu cruciulita, un ceas nautic, o pereche de ochelari de soare si un portofel.

Dupa crima, Florin Ibanescu a fugit din Italia si a fost prions trei ani mai tarziu. Acum el se afla intr-un penitenciar din Italia. Ministerul Justitiei a inaintat Parchetului de pe langa Curtea de Apel Iasi o solicitare privind efectuarea demersurilor in vederea recunoasterii hotararii judecatoresti pronuntata de Tribunalul din Roma si transferul cetateanului roman – Florin Vladut Ibanescu, intr-un penitenciar din Romania.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img