vineri, 29 martie, 2024

Vasluiencele primesc bani de pe urma batailor

Distribuie:

Publicat:

De putina vreme circula vestea, cu atat mai mult in mediul rural, cum ca femeile maltratate de catre soti primesc bani de la Uniunea Europeana. Nu mare ne-a fost mirarea sa descoperim faptul ca si la Vaslui se aplica acest proiect care, pe de alta parte, starneste si controversa cum ca, multe dintre victime doar pozeaza in postura asta.

Este vorba despre proiectul “START- o viata de calitate, in siguranta”, finantat prn POSDRU, axa prioritara 6, unde 346 de femei maltratate au primit consiliere, dar si bani.

Femeile care intra in proiect primesc suma de 6.000 de lei, ca o “despagubire” a violentei domestice.

Comuna cu cele mai multe beneficiare in numar de 29 din Vaslui, este Dranceni.

Aici, potrivit autoritatilor,fiecare femeie care a primit bani a primit mai intai o bataie buna de la soti. Daca baiata a fost reala sau nu, asta se va stabili ulterior.

Si la Berezeni 15 femei au primit corectii din partea sotilor, alte 11 femei din comuna Cretesti, dar si cate una din Oltenesti si Valea Grecului.

Proiectul „START – O viata de calitate in siguranta!” isi propune o abordare sistemica, integrata, privind dezvoltarea unor mecanisme, masuri, proceduri si instrumente aplicabile la nivel national care sa genereze beneficii pe termen lung pentru persoanele care se afla in situatii de risc privind violenta domestica sau traficul de persoane.

Regiunile de interventie ale proiectului acopera intreg teritoriul tarii (Bucuresti-Ilfov, Centru, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest, Oltenia Vest) si se adreseaza unui grup tinta de 10.050 persoane, din care: 1.000 femei, 5.000 alte persoane din grupuri vulnerabile, astfel: 4.000 victime ale violentei domestice, 1.000 copii in situatii de risc, 50 victime ale traficului de persoane, 3.000 experti din cadrul structurilor publice care au responsabilitati in prevenirea si combaterea violentei domestice si a traficului de persoane si/sau interactioneaza cu victime, 500 manageri si 500 persoane din cadrul autoritatilor publice locale si centrale.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img