vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluienii iau cu asalt spitalele din cauza gerului

Distribuie:

Publicat:

Temperaturile scăzute înregistrate în ultimele zile în judeţul Vaslui au determinat o creştere a adresabilităţii pacienţilor către Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), mărindu-se atât numărul prezentărilor în Unitatea de Primiri Urgenţe, cât şi numărul internărilor, a declarat managerul unităţii medicale, Ana Rinder.

‘În ultimele zile, pe fondul temperaturilor scăzute, ne-am confruntat cu o creştere a adresabilităţii. S-au prezentat multe persoane cu infecţii respiratorii, dar a crescut şi numărul persoanelor cu afecţiuni cronice, în special cardiace, decompensate din cauza frigului’, a spus managerul SJU Vaslui.

Cu un număr crescut de pacienţi se confruntă şi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui care a intervenit în prima jumătate a zilei de luni la peste 100 de cazuri, numărul solicitărilor fiind, potrivit conducerii instituţiei, mai mare decât într-o zi obişnuită.

Judeţul Vaslui se află sub atenţionare de cod galben de ninsori însemnate cantitativ, cu viscol şi intensificări ale vântului, valabilă până pe 27 februarie, ora 20,00 şi sub avertizare de cod portocaliu de ger, valabilă până pe data de 1 martie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img