joi, 28 martie, 2024

Vasluienii, pe locul 3 la strans deseuri

Distribuie:

Publicat:

Vasluienii au ocupat a treia pozitie in topul “Let`s Do It Romania”, campania de strangere a deseurilor de pe arealele naturale.

La sfarsitul saptamanii trecute, voluntari, elevi, profesori si oameni de diferite varste s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii si au pornit in actiunea de ecologizare lansata de “Let`s Do It Romania”.

In judetul Vaslui, au participat 11.500 de voluntari care au strans in jur de 14.500 de saci de deseuri.

Pet-uri, sticle, doze de aluminiu,imbracaminte si incaltaminte,hartii, deseuri electronice, vesela de plastic sau chiar animale moarte, aruncate in apa sau in paduri,ori lasate pe marginea drumului, au fost stranse in saci de catre voluntarii care au participat la campanie, din respect pentru natura dar si pentru a trai intr-un mediu mai curat si mai putin poluat.

In fruntea clasamentului cu cei mai activi voluntari s-a situat judetul Botosani cu 16.000 de voluntari si 8.000 de saci de deseur, urmat de judetul Maramures cu 12.000 de voluntari si 10.780 de saci de gunoaie.
La extrema, judetele  mai putin active in campanie au fost Valcea, Mehedinti si Covasna.

“Let`s Do It Romania” este cea mai mare miscare sociala, cu peste 1.100.000 de voluntari implicati in sase ani de activitate. Viziunea lor  este aceea de a vedea Romania cu zero deseuri, din respect pentru natura si mediul inconjurator.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img