vineri, 19 aprilie, 2024

Vasluienii pot depune dosarele pentru ajutoarele pentru încălzirea locuințelor

Distribuie:

Publicat:

Primăria Municipiului Vaslui, prin Direcţia de Asistenţă Comunitară (DAS), a început acţiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pentru sezonul rece 2018 – 2019. Acțiunea are loc ca urmare a prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 27/2013 – de modificare şi completare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 70/2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, respectiv prevederile Hotărârii Guvernului nr. 778/2013.
Condiţii de acordare
1. Limitele de venituri:
1.1. Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei cu agent termic în sistem centralizat:

– 0 – 786 lei/membru de familie pentru familii;

– 0 – 1.082 lei pentru persoana singură.
Compensaţia se acordă prin acoperirea unui procent din consumul real de agent termic, nu mai mult de consumul lunar efectiv, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură.

1.2. Pentru acordarea ajutoarelor de încălzirea locuinţei cu gaz metan, energie electrică, lemne sau combustibili solizi:

– 0 – 615 lei/membru de familie.
Compensaţia este o suma fixă, în funcţie de venitul mediu pe membru de familie sau persoană singură, dar nu mai mult de consumul lunar efectiv.

2. Cererea şi declaraţia pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare privind identitatea, veniturile şi starea de proprietate/închiriere/folosinţă, se depun la sediul Primariei Vaslui.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img