vineri, 19 aprilie, 2024

Vaticanul vorbeste despre sansele unei intalniri cu extraterestrii

Distribuie:

Publicat:

In pofida descoperirii unei planete “gemene” cu Pamantul, Keler 452b, parintele José Funes, directorul Observatorului Astronomic de la Vatican, considera ca este foarte “improbabila” o intalnire de gradul trei – intre oameni si reprezentantii unei potentiale civilizatii de pe aceasta planeta.
 
Orice descoperire a unei noi planete si, cu atat mai mult, descoperirea de catre NASA a planetei Kepler 452b, aceasta exoplaneta similara Pamantului, constituie “o veste buna”, a declarat José Funes, un iezuit de origine argentiniana, ca si Papa Francisc.

Insa “pana in prezent nu exista nicio dovada a existentei vietii si cu atat mai putin a vietii inteligente” pe Kepler 452b. “Exista probabilitatea (ca acolo) sa existe viata si, de ce nu, chiar viata inteligenta, insa nu vom avea cum sa aflam cu certitudine niciodata” din cauza distantei enorme dintre Pamant si Kepler 452b, a explicat el.

Cu tehnologia din prezent ar fi nevoie de 11 milioane de ani pentru ca o nava sau sonda trimisa de pe Pamant sa ajunga la Kepler 452b, situata la 1.400 de ani lumina.

Posibilitatea existentei vietii extraterestre nu complica insa mesajul biblic. “Descoperirea vietii (extraterestre) inteligente nu inseamna neaparat ca mai exista inca un Iisus” sau ca Dumnezeu si-a trimis acolo Fiul, asigura parintele Funes. “Incarnarea Fiului lui Dumnezeu este un eveniment unic in istoria umanitatii si a Universului”, a explicat parintele Funes, diplomat in teologie si doctor in astronomie.

“Dumnezeu s-a intrupat in Iisus doar pe planeta noastra, in Palestina, acum 2.000 de ani. Si El nu a ales un francez, un italian sau un argentinian, ci a ales un evreu”, a subliniat el zambind si adaugand ca vorbeste in nume personal si nu al bisericii pe care o reprezinta, care nu a adoptat o pozitie oficiala asupra acestor subiecte.

Insa, “in ipoteza existentei vietii inteligente (pe o alta planeta) eu nu vad nicio contradictie cu credinta crestina”, a sustinut el, declarandu-se insa, cu titlu personal, “foarte sceptic” cu privire la aceasta eventualitate.

“Eu nu cred … S-ar putea ca maine sa fiu contrazis, insa nu cred ca vom ajunge in ziua in care sa ne intalnim cu un Mister Spock” (personaj extraterestru celebru din seria “Star Trek”), a glumit el.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img