joi, 28 martie, 2024

Vești uriașe! Cine ar putea beneficia de al 13-lea salariu în luna decembrie – Milioane de angajați sunt vizați

Distribuie:

Publicat:

Vești uriașe pentru milioane de români! În luna decembrie, aceștia ar putea beneficia de al 13-lea salariu. Mai mult, ei l-ar putea primi chiar și pe al 14-lea, în prima lună din 2019.

Parlamentarii PNL au propus un proiect de lege pentru sprijinirea capitalului autohton, dar și cresterea veniturilor salariale și, implicit, a calității vieții angajaților din mediul privat românesc.

Anunțul a fost făcut de către Tudor Polak, președintele organizației municipale PNL Vaslui.

Beneficiarii acestei propuneri ar urma sã fie cele aproximativ 3,7 milioane de persoane ce activeazã în mediul privat, care este motorul economiei românesti si are parte de o sustinere timidã din partea statului român, mai spune liberalulm, conform vremeanoua.ro.

„Proiectul de act normativ are ca obiectiv principal sprijinirea capitalului autohton si cresterea veniturilor salariale ale salariatilor din mediul privat românesc. Mai mult, îsi propune sã dea posibilitatea companiilor cu capital integral privat de a stimula angajatii prin acordarea celui de-al 13-lea si celui de-al 14-lea salariu. Cel de-al 13-lea si cel de-al 14-lea salariu vor putea fi acordate de societãtile care înregistreazã profit în anul fiscal în curs, iar cheltuielile ocazionate de acordarea acestor salarii sunt deductibile din impozitul pe profit datorat. Aceste cheltuieli nu trebuie sã depãseascã 20% din totalul impozitului pe profit datorat, respectiv 0,5% din cifra de afaceri. Mãsura acordãrii acestor salarii suplimentare nu poate fi aplicatã de cãtre firmele aflate în procedurã de insolventã, faliment sau reorganizare”, precizează Polak.

Cele douã salarii suplimentare ar trebui acordate de cãtre firme astfel: cel de-al 13-lea salariu se va acorda între zilele de 15 si 30 decembrie ale anului în curs, iar cel de-al 14-lea se va acorda în perioada 15-30 iunie a anului urmãtor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img