vineri, 29 martie, 2024

Veste extraordinara pentru tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani. Ce primesc de la stat

Distribuie:

Publicat:

Anul 2018 vine cu o serie de masuri extraordinare mai ales pentru tineri, anunta specialistii care au analizat proiectele guvernamentale. Tinerii care vor sa-si construiasca o casa in acest an vor primi ajutor de la stat, conform legislatiei in vigoare, prin acordarea, la cerere, a unui teren gratuit. Pentru a beneficia de teren gratuit, tinerii trebuie sa indeplineasca anumite conditii, asa cum se intampla in cadrul oricarui program.
In primul rand, programul se adreseaza persoanelor care au intre 18 si 35 de ani. Practic, terenul este acordat pentru folosinta gratuita cat timp exista casa de pe el, iar acesta poate fi cumparat ulterior de la stat.

„Prezenta lege reglementeaza regimul atribuirii, la cerere, tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani a unei suprafete de teren, din terenurile aflate in domeniul privat al unitatilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinte proprietate personala.

Atribuirea terenului se face in folosinta gratuita pe durata existentei locuintei proprietate personala, in limita suprafetelor disponibile, prin hotarare a consiliului local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului municipiului Bucuresti in care este situat terenul”, prevede actul normativ.

E in vedere precizarea ca atribuirea terenurilor este facuta intr-o anumita ordine de prioritate, in functie de criteriile aprobate de fiecare consiliu local, scrie avocatnet.ro. Suprafetele terenurilor solicitate vor fi acordate tinandu-se cont de localitatea despre care este vorba.

Suprafata minima ce poate fi atribuita este de 140 de metri patrati, iar cea maxima de 300 de metri patrati. In cazul oraselor, suprafetele variaza intre 250 si 400 de metri patrati, iar in comune pot ajunge pana la 1000 de metri patrati.

Tinerii trebuie sa depuna o cerere pe care o gasesc in format tipizat la primaria localitatii unde vor sa isi construiasca locuinta.Pe langa cerere, trebuie sa prezinte si o copie a certificatului de nastere, o copie a cartii de identitate, o declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca solicitantul nu detine/n-a detinut in proprietate o locuinta/un teren destinat construirii unei locuinte si
o declaratie similara, insa care se depune la data rezolvarii cererii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img