vineri, 19 aprilie, 2024

Veste proasta pentu soferi! Pretul la RCA ar putea EXPLODA

Distribuie:

Publicat:

Preturile RCA ar putea exploda din luna mai. Atunci expira perioada in care tarifele au fost plafonate, iar companiile vor reveni la tarifele de anul trecut, avertizeaza brokerii. Singura solutie ar fi cresterea concurentei, prin intrarea unor firme noi.

Preturile asigurarilor obligatorii s-au majorat cu 80% in medie intre 2014 si 2016 si abia in decembrie anul trecut soferii au respirat usurati, cand s-a decis plafonarea tarifelor.

Masura a fost profitabila, in primul rand, pentru masinile mari care transporta persoane. Scaderea tarifelor a fost de aproape 70 de procente, in timp ce pentru turisme tarifele au scazut cu mai putin de 20%.

Din luna mai, companiile de asigurari pregatesc scumpiri, spun brokerii.

“Asiguratorii nu au niciun motiv sa nu creasca preturile si sa nu se duca acolo unde erau inainte. Atunci, singurul mod in care se poate regla piata este cu aparitia unor noi jucatori”, a declarat, pentru Digi24,  Viorel Vasile, presedinte Patronatul Brokerilor din Asigurari.

Companii de asigurari din Germania, Austria si Irlanda asteapta intrarea pe piata din Romania in perioada urmatoare, si ar putea vinde asiguari RCA.

In acest moment, cea mai mare cota de piata pentru asigurarile RCA o are Euroins, cu peste 20%, urmata de Asirom si City Insurance.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img