vineri, 29 martie, 2024

Vestea buna de la Stanilesti : Primaria a achitat fabuloasa datorie de 8,5 miliarde lei vechi catre AFIR

Distribuie:

Publicat:

Necazurile primariei vasluiene Stanilesti par sa prinda o cale de rezolvare pentru administratia condusa de Liviu Zaharia . Edilul comunei a reusit sa achite datoria istorica de 850.000 de lei catre Agenţia pentru Finanţare a Investiţiilor Rurale ( AFIR).

Gura de aer a venit chiar de la Guvern . Comunei vasluiene i-a fost alocata suma de 554.000 lei de la Guvern, 200.000 lei de la Consiliul Judetean Vaslui . Din fondurile primariei vasluiene au fost alocate 100.000 de lei si asa s-a reusit achitarea datoriei care trena asupra administratiei din anul 2008 .

Blocajul si sechestru pe bunurile actualei administratii din comuna Stanilesti s-a produs in urma unui proces verbal fals din cadrul proiectului “Modernizare drum de interes local Gura Vãii ( DN 24A ) – Pogãnesti, 6,524 Km, comuna Stãnilesti . Practic, comisia speciala din aceea vreme a depus la Autoritatea Contractantã mai multe înscrisuri false (proces verbal de receptie, raportul de executie) . Cat si doua procese verbale care aveau aceleasi numar de inregistrare . In toti acesti ani, primaria Stanilesti nu a putut accesa fonduri europene .

“Am avut o mostenire grea de cand am preluat aceasta administratie. Ma bucur ca acum,intr-un final am reusit sa achitam datoria . Urmeaza sa ne mai judecam pentru acele penalizari. Este un pas important ceea ce am reusit pana acum . Va spun cu mana pe inima ca mi s-a luat o piatra de pe suflet . Cel mai greu a fost ca n-am putut accesa fonduri europene deloc, avand cazierul patat . Urmeaza o perioada in care comuna noastra intra intr-o metamorfoza sa o numim asa . Avem proiecte in derulare, lucram la altele si speram sa multumim pe toata lumea,desi este imposibil acest lucru . Am reusit sa strang in jurul meu o echipa de profesionalisti dedicati muncii in echipa . Le multumesc si ii rog sa fie la fel de aprigi in munca si in cele ce urmeaza .“ declara Liviu Zaharia – primarul comunei vasluiene Stanilesti .

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img