vineri, 29 martie, 2024

Vesti bune pentru soferi: Perioada de suspendare a permisului ar putea fi redusa la jumatate

Distribuie:

Publicat:

Cinci parlamentari propun, printr-o initiativa legislativa, ca soferii care achita in termenul legal jumatate din minimul amenzii prevazute de lege sa beneficieze si de injumatatirea perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitarii dreptului de a conduce.

 Patru deputati PSD si un senator PNL au depus la Senat un proiect de modificarea a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin care isi propun sa rezolve problema amenzilor de circulatie neplatite, potrivit expunerii de motive.

Potrivit initiativei, contravenientul care a fost sanctionat cu amenda si sanctiune contraventionala complementara si care achita amenda in termen de cel mult 2 zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma sa beneficieze si de reducerea cu jumatate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitarii dreptului sau de a conduce.

”Cetateanul este incurajat sa achite amenda in termenul prevazut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare fata de norma juridica”, considera parlamentarii, argumentand in favoarea injumatatirii nu doar a amenzii, ci si a sanctiunii contraventionale complementare.

sursa:mediafax.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img