vineri, 29 martie, 2024

Vesti bune pentru toti copiii din Romania! Nou nascutii care se vor naste de la 1 ianuarie 2018, vor primi 10.000 de euro de la statul roman

Distribuie:

Publicat:

Vesti bune pentru toti copii din Romania care se vor naste de la 1 ianuarie 2018. Vor primi 10.000 de euro de la statul roman, pentru a putea sa-si continue studiile, sa isi deschida o afacere sau sa-si cumpere o casa.

Toti copii care se vor naste de la 1 ianuarie 2018, vor primi 10.000 de euro. Zi de zi, pana la varsta de 18 ani, statul roman le va depune intr-un cont deschis la CEC Bank, astfel incat cu tot cu dobanzi, la majorat sa aiba in buzunar 10.000 de euro.

In baza legii initiate de PNR in Parlamentul Romaniei, se va creaAutoritatea Nationala pentru Copii si Tineri, prin intermediul careia se va derula programul national prin care se deschid depozitele bancare pentru toti nou nascutii.

”Am conceput acest proiect de lege cu gandul la toti copiii care la varsta de 18 ani vor, fie sa mearga la facultate si familia nu ii poate sustine financiar, fie la cei care vor sa fie independenti si nu au niciun ajutor pentru a porni o afacere sau la cei care vor sa isi cumpere o locuinta. Statul roman trebuie sa se ingrijeasca serios de fiecare cetatean in parte, inca din prima zi lui de viata. Aceasta lege e un fel de multumire a statului roman pentru fiecare nou nascut si o garantie ca statul se ingrijeste de el. Iar la varsta majoratului, statul roman ii ofera un ajutor real prin intermediul caruia poate porni cu dreptul in societate din postura de roman major”, a declarat Sebastian Popescu, presedintele PNR.

Potrivit legii, banii vor putea fi utilizati doar dupa implinirea varstei de 18 ani, insa cu o conditie: copilul sa urmeze 12 clase.

Banii vor putea fi utilizati doar de catre titular, in urmatoarele situatii: pentru studii universitare, pentru a-si deschide o afacere, pentru a-si achizitiona o locuinta sau pentru a se trata in caz de boala ce necesita tratament costisitor.

Legea va fi insotita de norme de aplicare foarte clare si foarte stricte care vor stabili conditiile de acordare a banilor pentru fiecare persoana in parte. Aceasta lege a depozitului bancar la nastere are rolul pe de o parte de a recompensa pe fiecare copil nascut in Romania, cat si de a oferi un start promitator in societate si pentru a sprijini natalitatea si educatia.

Depozitul bancar va fi acordat doar titularului. In caz de deces, banii nu se mostenesc de catre alta ruda, ci ei vor fi virati la bugetul de stat.

In plus, pe langa acest depozit bancar, incepand din 1 ianuarie 2018, toti copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 18 ani vor primi lunar, o alocatie de 300 lei. Incepand cu varsta de 6 ani, alocatia va fi acordata doar daca copilul va merge la scoala.

Prin acest proiect de lege, PNR isi propune sa creasca gradul de natalitate din Romania, sa sprijine fiecare copil in educatie si realizare profesionala, sa fie un adevarat suport pentru familiile nevoiase si mai ales sa ofere o adevarata educatie pentru fiecare copil.

Astfel, gradul de analfabetism va fi redus semnificativ, iar orice copil avand sanse egale de a se dezvolta in societate intr-o tara cu adevarat europeana.

Romanii nu au de ce sa se teama in legatura cu acest proiect. Va fi implementat CA SI LEGE in Romania, deci fiecare nou nascut, de la 1 Ianuarie 2018, va primii acesti bani 100%!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img