vineri, 19 aprilie, 2024

Vesti proaste, soferi! Benzina si motorina se vor scumpi iar! Carburantii vor ajunge, in curand, chiar si la 6 lei pe litru!

Distribuie:

Publicat:

Am stabilit un nou record european! Din nou, unul cu care nu avem de ce si nici cum sa ne mandrim. Faptul ca – in ultimele doua saptamani – benzina si motorina s-au scumpit cel mai mult la nivelul Europei, chiar nu e motiv de bucurie. Specialistii spun, insa, ca e doar inceputul. Carburantii vor ajunge, in curand, chiar si la 6 lei pe litru.

Scumpirea din ultimele doua saptamani a carburantilor, generata si de cresterea taxelor, in special a majorarii accizelor de anul trecut, a fost mai mare decat cea din Europa, potrivit datelor Oil Bulletin, serviciul de monitorizare a pietei carburantilor din Uniunea Europeana.

La data de 1 ianuarie, pretul mediu la benzina era, in Romania, de 5,16 lei pe litru, iar pretul mediu al motorinei de 5,27 lei pe litru. La 15 ianuarie, benzina costa 5,32 lei litrul, iar motorina 5,42 lei litrul, potrivit statisticii Oil Bulletin, ceea ce inseamna o crestere cu 3% la benzina si cu 2,8% la motorina.

La nivel european, carburtantii s-au scumpit in aceeasi perioada cu 0,3%.

Mai avem putin si ii ajungem pe cei din Spania la pretul carburantilor, sau pe cei din Austria care are un salariul minim de 1.300 de euro. Polonia chiar are bezina mai ieftina ca la noi!

Romania 1,15 euro

Austria 1, 20 euro

Bulgaria 1,043.56

Grecia 1,544.00 euro

Vezi si: Cum sa-ti cumperi masina, la pretul unui telefon? ANAF scoate la vanzare mai multe produse

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus in vanzare pe site-ul oficial masini al caror pret de vanzare pleaca de la 100 de euro. Licitatia incepe de la pretul stabilit de ANAF, iar printre masini se numara marci precum Ford, Opel, Volkswagen, Daewoo sau Dacia. Suma de pornire variaza in functie de marca, model, an de fabricatie sau dotari si incepe de la 100 de euro.

Vanzarea este directa, la pretul stabilit, si nu prin licitatie, asa cum procedeaza de obicei ANAF. Autoturismele sunt vandute de Administratia Judeteana a Finantelor Publice din mai multe judete din tara.

Toate detaliile se gasesc pe site-ul ANAF! 

De exemplu, un Opel Astra, fabricat in 1995, cu motor de 1.389 cmc, benzina, are ca pret pornire suma de 690 de lei.

Ghidul participantului la licitatiile organizate de ANAF:

1.  Pentru participarea la licitatie ofertantii depun, cu cel putin o zi inainte de data licitatiei, urmatoarele documente: 
      a) oferta de cumparare; 
      b) dovada platii taxei de participare sau a constituirii garantiei sub forma scrisorii de garantie bancara,
      c) imputernicirea persoanei care il reprezinta pe ofertant; 
      d) pentru persoanele juridice de nationalitate romana, copie de pe certificatul unic de inregistrare eliberat de oficiul registrului comertului; 
      e) pentru persoanele juridice straine, actul de inmatriculare tradus in limba romana; 
      f) pentru persoanele fizice romane, copie de pe actul de identitate; 
      g) pentru persoanele fizice straine, copie de pe pasaport; 
      h) dovada, emisa de organele fiscale, ca nu are obligatii fiscale restante fata de acestea.

2. Pretul de pornire a licitatiei este pretul de evaluare pentru prima licitatie, diminuat cu 25% pentru a doua licitatie si cu 50% pentru a treia licitatie.

3. Licitatia incepe de la cel mai mare pret din ofertele de cumparare scrise, daca acesta este superior celui prevazut la alin. (8), iar in caz contrar va incepe de la acest din urma pret.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img