marți, 23 aprilie, 2024

Vladimir Putin, ironic la actiunile SUA din Siria: “Par debusolati”

Distribuie:

Publicat:

Presedintele rus Vladimir Putin a lansat marti un atac la adresa coalitiei internationale condusa de SUA, despre care a afirmat ca “nu prea intelege” situatia din Siria, informeaza agentia Itar-Tass.

“Operatiunile militare efectuate in Siria de coalitia condusa de Statele Unite nu au produs rezultate, iar impresia este ca partenerii nostri sunt debusolati. Am cerut Statelor Unite sa ne ofere pozitiile tintelor considerate suta la suta teroriste. Raspunsul a fost ca nu au o asemenea lista. Am intrebat unde am putea ataca noi. Niciun raspuns. Fara gluma, nu inventez nimic, chiar asa a fost. Astfel ca, recent, le-am propus americanilor sa ne spuna ce zone sa nu atacam. Nici de data asta nu am primit niciun raspuns. Mi se pare ca unii dintre partenerii nostri sunt total debusolati”, a declarat liderul de la Kremlin.

La sfarsitul lunii septembrie, Rusia a lansat o campanie de raiduri aeriene in Siria. Occidentul acuza Moscova ca ataca doar pozitii ale insurgentilor care lupta impotriva lui Bashar al-Assad, insa Rusia sustine ca bombardeaza numai pozitii ale organizatiei Statul Islamic.

In acelasi timp, de mai bine de un an, o coalitie internationala condusa de Statele Unite efectueaza raiduri aeriene in Siria si Irak, vizand pozitii ale Statului Islamic.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img