joi, 25 aprilie, 2024

Volkswagen investeste 750 de milioane de dolari pentru a produce vehicule electrice in China

Distribuie:

Publicat:

Societatea mixtă formată din Volkswagen AG şi producătorul auto chinez Anhui Jianghuai Automobile Co (JAC) intenţionează să investească 5,06 miliarde de yuani (750,83 milioane de dolari) într-o fabrică din oraşul Hefei din estul Chinei, unde vor fi produse anual 100.000 vehicule exclusiv electrice, au anunţat autorităţile locale, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Un document postat online de autorităţile locale din Hefei arată că Volkswagen şi JAC au obţinut aprobarea autorităţilor de mediu pentru construirea unei uzine capabile să producă 100.000 de maşini electrice pe an. 

Joi, subsidiara chineză a VW a confirmat cifrele şi a precizat că primul model electric, E20X, va fi în lansat anul acesta de JAC-Volkswagen. 

VW, care a livrat anul trecut 4,21 milioane de maşini în China şi Hong Kong, este prezent în statul asiatic de decenii. Pe lângă JAC, are societăţi mixte cu firmele auto de stat FAW Group şi SAIC Motor. 

În următorii zece ani, Volkswagen vrea să producă peste 22 de milioane de vehicule electrice, aproximativ jumătate urmând să fie produse în China. 

JAC, al 11-lea producător auto din China după vânzări, produce o gamă largă de vehicule comerciale, dar şi vehicule pentru producătorul de maşini electrice NIO Inc.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img