joi, 28 martie, 2024

VREMEA 15 februarie. ALERTA de VREME REA afecteaza toata Romania

Distribuie:

Publicat:

Vremea 15 februarie. Alerta de vreme rea afecteaza toata Romania. Astfel ca, premisele nu sunt favorabile unei ameliorari nici joi, 15 februarie. 

VREMEA 15 februarie in tara. Inca din 13 februarie este in vigoare un cod galben de precipitatii si ninsori, care se va mentine si in cursul zilei de joi. pe parcursul zilei innorarile vor persista in Moldova, unde vor predomina ninsorile, local mai consistente in nordul si centrul regiunii, dar si in zona Carpatilor Orientali. Izolat vor fi conditii de polei sau ghetus. In restul tarii, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, iar cerul va deveni temporar noros. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la inceputul intervalului in estul tarii si la munte, in special in Carpatii de Curbura unde vitezele vor mai depasi 60 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre -1 si 7 grade, iar cele minime in general intre -9 si 0 grade. Pe arii restranse va fi ceata.

PROGNOZA METEO Joi 15 Februarie 2018, Bucuresti. In Capitala, vremea se va ameliora sub aspectul precipitatiilor, dar cerul se va mentine mai mult noros. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 5…6 grade, iar cea minima de -3…-1 grad. Vor fi conditii de ceata. 

Meteorologii anunta ca vremea se va strica, incepand de marti seara, urmand a se inregistra precipitatii insemnate, in cea mai mare parte a tarii, pana joi la pranz. De marti seara pana miercuri dimineata, 12 judete din partea de sud si sud-vest vor fi sub cod galben de ninsori abundente si se va depune un strat consistent de zapada. Ulterior fenomenele extreme se vor inregistra in alte 14 judete.

Meteorologii au transmis, marti, o informare de precipitatii in extindere si intensificari ale vantului, valabila de marti seara, de la ora 20.00, pana joi la ora 11.00.

”In intervalul mentionat, precipitatiile vor fi in extindere, dinspre sud-vest si vor cuprinde toata tara. In sudul si in estul teritoriului se vor cumula local 15…20 l/mp si pe spatii restranse, in special la deal si la munte, peste 25…30 l/mp. In Dobrogea va ploua, in Campia Romana vor predomina ploile, in Campia de Vest se vor semnala precipitatii mixte, iar in restul tarii vor fi mai ales ninsori”, anunta meteorologii.

Potrivit acestora, se va depune strat de zapada, local consistent in zonele montane si submontane, iar in a doua parte a intervalului si in Moldova.

Incepand din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitatiile vor fi in restrangere catre est-nord-est.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img