joi, 28 martie, 2024

VREMEA: Cand se opresc ploile puternice si unde este cel mai mare pericol de inundatii

Distribuie:

Publicat:

Dupa perioada cu temperaturi anormal de mari pentru aceasta perioada, au venit ploi puternice care cresc riscul de inundatii. Debitele mai multor rauri sunt in crestere, iar hidrologii au meis un cod portocaliu de inundatii, pe raurile din sud-vest valabil pana maine la ora 18:00. Pentru cursurile de apa din aproape toata tara, este in vigoare un cod galben pana maine la ora 22:00. Riscul de inundatii va fi mai mic doar pe raurile din Crisana si din extremitatea de est a tarii. Va ploua abundent, iar zapada de la munte va continua sa se topeasca.

De altfel, este in vigoare si o alerta de ploi pana maine dimineata la ora 8:00. Aversele vor veni insotite de descarcari electrice si de intensificari ale vantului.

Va ploua pe suprafete extinse in estul, sud-estul, centrul si nordul tarii, precum si in toata zona montana. In Moldova si in estul Transilvaniei, izolat se vor aduna 30..35 de litri de apa /mp. Maximele vor ajunge la 17 grade Celsius in sudul tarii.

Aversele se vor inmulti si se vor intensifica in Bucuresti. Vor fi furtuni ca de vara, cu rafale ce pot ajunge chiar si la 50 km/h, in conditiile in care maximele vor avea valori in jur de 14 grade Celsius. Presiunea aerului va ramane mai mica fata de cea confortabila, conform Digi 24.

Ploile incep sa scada in intensitate incepand de miercuri, dar vor cadea precipitatii temporar in sud, est si centru.

Joi, va mai ploua slab tot in jumatatea de est, dar din timpul noptii un alt val de ploi va aparea in vest si sud-vest. In prag de weekend, acesta va cuprinde toata jumatatea vestica a tarii. Pe creste, vor fi precipitatii mixte si va bate vantul. Temperaturile vor continua sa fie ridicate peste tot. La munte, va ploua abundent in perioada imediat urmatoare. Astazi se vor semnala caderi de apa in majoritatea masivelor, pana la altitudini de pana la 1.800 metri. Mai sus, vor fi ninsori, iar vantul va sufla cu putere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img