marți, 19 martie, 2024

Vremea ne din nou batai de cap! Meteorologii au anuntat: “De luni si pe tot parcursul saptamanii viitoare…”

Distribuie:

Publicat:

Incepand de luni, 19 februarie, vremea intra intr-un proces de racire accentuat si va fi mai frig decat duminica.

Temperaturile scazute se vor mentine toata saptamana, iar meteorologii se asteapta inclusiv la ger spre finalul saptamanii viitoare, chiar si in Bucuresti.

De asemenea, ploile, lapovita si chiar ninsorile vor reveni.

De luni si pe tot parcursul saptamanii care urmeaza, valorile de temperatura vor fi in limitele normale pentru luna februarie, respectiv 0 grade Celsius, minus 2 grade Celsius in nordul Moldovei si cam 6-7 grade Celsius in partea de sud si de vest.

In Bucuresti, chiar usor mai rece.

Pe parcursul noptilor – valori termice usor negative pana spre weekendul viitor, cand exista semnale ca temperaturile vor scadea semnificativ.

Noptile vor deveni geroase in toate regiunile tarii, undeva la minus 10 grade Celsius, chiar mai scazute in nord si in depresiunile din vestul Transilvaniei.

Valuri succesive de ninsori la munte, lapovita pe la deal si precipitatii mixte in zonele de campie se vor consemna pe parcursul intregii saptamani”, a anuntat meteorologul Viorica Dima, pentru Digi 24.

Ce se intampla cu vremea in martie

Dupa o luna februarie cu temperaturi peste medie, indeosebi in zonele de sud si sud-est, luna martie va veni cu valori termice peste medie in aceleasi regiuni.

Cu toate acestea, se anunta precipitatii care vor fi peste cele normale in aceasta perioada.

In martie, temperatura medie lunara a aerului se va situa peste norma climatologica in sudul si sud-estul tarii si va fi apropiata de norma in restul teritoriului, se arata in prognoza meteo a ANM.

Cele mai scazute temperaturi medii se vor inregistra in zonele Transilvaniei si Moldovei (intre -1 si 5 grade Celsius).

Valori termice medii mai ridicate se vor consemna in Banat, Crisana si Oltenia, si vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade Celsius.

Media multianuala lunara pentru luna martie, conform masuratorilor, este de 3,5 grade Celsius.

Precipitatiile totale lunare vor fi excedentare in cea mai mare parte a tarii in prima luna calendaristica de primavara.

Media climatologica pentru luna martie este stabilita la 38,3 l/mp.

Cele mai mari cantitati de precipitatii se vor consemna in Maramures (pana la 60 l/mp), Oltenia (59 l/mp), Crisana si Transilvania (pana la 54 l/mp), Banat (pana la 53 l/mp).

In Dobrogea se vor consemna precipitatii intre 17 si 39 l/mp, iar in Moldova intre 24 si 36 l/mp.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img