vineri, 19 aprilie, 2024

Vremea pentru urmatoarele doua saptamani

Distribuie:

Publicat:

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza meteo, valabila in toata tara, pana la data de 17 iulie. In Moldova, in cursul primei saptamani de prognoza, vor alterna zilele caracterizate de o vreme calda in care valorile diurne vor fi de 26 – 29 de grade, iar cele minime de 14 – 18 grade, cu zile racoroase, cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade si dimineti in care temperaturile vor fi mult mai scazute decat cele specifice in luna iulie, respectiv 11 – 13 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 30 – 32 de grade si ale minimelor de 16 – 19 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferica mai accentuata, cu ploi pe spatii relativ extinse in special in perioada 6-7 iulie si 14-16 iulie.

Banat – Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vor alterna zilele caracterizate de o vreme calda (cu medii ale maximelor de 27 – 30 grade si ale minimelor de 16 – 18 grade) cu zile racoroase in care valorile diurne vor fi de 23 – 25 de grade, iar in orele diminetilor se vor inregistra temperaturi mult mai scazute decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii iulie, respectiv 11 – 14 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 31 – 34 de grade si ale minimelor de 18 – 20 de grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferica mai accentuata, cu ploi pe spatii relativ extinse in special in perioada 6-7 iulie si din nou in intervalul 14-16 iulie.

Crisana – Prima saptamana de prognoza va fi caracterizata de alternanta zilelor cu vreme calda (cu medii ale maximelor de 27 – 28 de grade si ale minimelor de 15 – 18 grade) cu zile racoroase in care valorile diurne vor fi de 23 – 25 de grade, iar in orele diminetilor vor fi temperaturi mult mai scazute decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii iulie, respectiv 10 – 13 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 30 – 33 de grade si ale minimelor de 17 – 20 de grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferica mai accentuata, cu ploi pe spatii relativ extinse in special in perioada 6-7 iulie si din nou in intervalul 14-16 iulie.

Transilvania – In prima saptamana vor fi zile calde, cu maxime diurne de 25 – 28 de grade si minime de 12 – 15 grade, dar si zile mai racoroase, cu medii ale maximelor de 21 – 24 de grade si dimineti in care temperaturile vor fi mult mai scazute decat cele specifice in luna iulie, respectiv 8 – 10 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 30 – 32 de grade si ale minimelor de 13 – 16 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferica mai accentuata, cu ploi pe spatii relativ extinse in special in perioada 6-7 iulie si din nou in intervalul 14-16 iulie.

Maramures – Prima saptamana de prognoza va fi caracterizata de alternanta zilelor cu vreme calda (cu medii ale maximelor de 26 – 28 de grade si ale minimelor de 13 – 15 grade) cu zile racoroase in care valorile diurne vor fi de 21 – 23 de grade, iar in orele diminetilor vor fi temperaturi mult mai scazute decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii iulie, respectiv 9 – 11 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 30 – 32 de grade si ale minimelor de 14 – 17 grade. In perioada 6-7 iulie si 14-16 iulie instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata, iar ploile pe spatii relativ extinse.

Dobrogea – Pe parcursul primei saptamani de prognoza, vor alterna zilele caracterizate de o vreme calda in care valorile diurne vor fi de 27 – 29 de grade, iar cele minime de 16 – 20 de grade, cu zile mai racoroase, cu medii ale maximelor de 24 – 26 de grade si dimineti in care temperaturile vor fi de 14 – 18 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, media valorilor diurne urmand a fi de 30 – 31 de grade si a minimelor de 18 – 20 de grade. Ploi mai frecvente vor fi in data de 7 iulie, iar probabilitatea pentru manifestari de instabilitate atmosferica va creste spre sfarsitul intervalului de prognoza.

Muntenia – Prima saptamana de prognoza va fi caracterizata de alternanta zilelor cu vreme calduroasa (cu o medie a maximelor in jurul valorii de 30 de grade si a minimelor de 16 – 18 grade) cu zile mai racoroase in care valorile diurne vor fi de 25 – 27 de grade, iar in orele diminetilor vor fi temperaturi mai scazute decat cele climatologic specifice in prima jumatate a lunii iulie, respectiv 13 – 15 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 31 – 33 de grade si ale minimelor de 16 – 18 grade. Instabilitatea atmosferica va fi mai accentuata, iar ploile pe spatii relativ extinse in jurul datei de 7 iulie si posibil spre sfarsitul intervalului de prognoza.

Oltenia – In cursul primei saptamani de prognoza, vor alterna zilele caracterizate de o vreme calda in care valorile diurne vor fi de 29 – 30 de grade, iar cele minime de 15 – 18 grade, cu zile mai racoroase, cu medii ale maximelor de 24 – 28 de grade si dimineti in care temperaturile, sub cele climatologic specifice in luna iulie, vor fi de 12 – 15 grade, medie regionala. In cea de-a doua saptamana, dar in special in prima sa jumatate, vremea va deveni calduroasa, cu medii ale valorilor diurne de 31 – 33 de grade si ale minimelor de 15 – 18 grade. Ploi pe spatii mai extinse vor fi in perioada 6-7 iulie si posibil spre sfarsitul intervalului de prognoza.

La munte – In prima saptamani de prognoza, vor alterna zilele caracterizate de o vreme calda in care valorile diurne vor fi in medie de 16 – 18 de grade, iar cele minime de 8 – 10 grade, cu zile racoroase, cu medii ale maximelor de 13 – 16 grade si dimineti reci in care temperaturile vor fi de 5 – 8 grade. In cea de-a doua saptamana, in special in prima sa jumatate, vremea se va incalzi apreciabil, astfel ca media valorilor diurne va fi de 19 – 23 de grade si a minimelor de 10 – 14 grade. Vor fi intervale de instabilitate atmosferica mai accentuata, cu ploi pe spatii relativ extinse in special in zilele de 6-7 iulie si in perioada 14-17 iulie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img