vineri, 29 martie, 2024

Walter Zenga: Sper să revin cat mai curand, pentru că îmi este dor de fotbalul din Italia

Distribuie:

Publicat:

Walter Zenga (58 de ani), rămas fără angajament după ce a retrogradat cu Crotone în Serie B la finalul sezonului trecut, spune că este tentat să revină în prima ligă din Italia, însă momentan nu se gândeşte să o antreneze pe Inter Milano, formaţie la care a crescut ca jucător, scrie Mediafax.

Într-un interviu acordat Radio Anch’Io Sport şi citat de fcinter1908.it, fostul antrenor de la FCSB şi Dinamo recunoaşte că îi este dor de fotbalul din Serie A şi îşi doreşte să se întoarcă acolo cât mai curând, fapt confirmat şi de Ioan Andone la începutul acestei luni, care a declarat că Zenga a refuzat oferta celor de la FC Voluntari de a prelua echipa după startul dezastruos din Liga I.

„Eu, la Inter? Am o relaţie foarte bună cu ei, am stat 22 de ani acolo. Am trecut prin toate grupele de juniori şi avem o relaţie de respect reciproc şi admiraţie. Inter are deja un antrenor foarte bun, pe Luciano Spalletti, şi ştie cum să gestioneze situaţia de acolo. Sper să revin cât mai curând aici, pentru că îmi este dor de fotbalul din Italia. Aş fi rămas la Crotone, însă, din păcate, nu în Serie B”, a declarat fostul portar al celor de la Inter.

Zenga a vorbit şi despre forma actuală a nerazzurilor, care, după un început ezitant, par într-o revenire de formă, în urma victoriilor obţinute pe final, cu Tottenham (2-1), în Champions League şi Sampdoria (1-0), în campionat. De asemenea, acesta a comentat lupta la titlu în Serie A şi impactul transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus asupra fotbalului din „Cizmă”.

„Uneori, unul sau două rezultate bune sunt de ajuns pentru a schimba cursul unui sezon. Cu cinci minute înainte de finalul jocului cu Tottenham, aproape totul părea negativ pentru Inter, însă două goluri au fost suficiente pentru a readuce entuziasmul. Cu Sampdoria s-au descurcat bine în a doua repriză, însă urmează un meci complicat marţi (n.r. restanţa cu Fiorentina). Fiorentina practică un fotbal foarte bun. Campionatul este lung şi este nevoie de răbdare. Bineînţeles, având în vedere campania de achiziţii, Inter este obligată să termine campionatul pe podium.

Juventus a început în forţă, însă, în comparaţie cu Napoli, a avut un program mai simplu. Acum urmează duelurile directe. Sosirea lui Ronaldo sper să ne aducă aminte de vremurile când Lothar Matthaus, Ruud Gullit sau alţii evoluau aici. Empoli, Fiorentina şi Sassuolo joacă şi ele bine, însă la fel am făcut şi noi anul trecut, la Crotone, însă, la final, am retrogradat. Contează doar rezultatul final şi clasamentul”, a mai spus Walter Zenga.

FC Naţional, FCSB, Steaua Roşie Belgrad, Gaziantepsor, Dinamo Bucureşti, Catania, Palermo, Al-Nassr, Al-Nasr, Al-Jazira, Sampdoria, Al-Shabab, Wolverhampton şi Crotone sunt echipele pregătite de Walter Zenga de-a lungul carierei sale de antrenor

23 de partide a strâns Zenga pe banca lui Crotone, în perioada decembrie 2017-mai 2018, obţinând 6 victorii, 5 remize şi 12 eşecuri şi terminând campionatul pe locul 18.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img