sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Zece curiozitati despre verdeata conservata prin congelare

Distribuie:

Publicat:

Nutritionistii spun ca cel mai indicata modalitate de a conserva verdeata ar fi prin congelare, pentru ca isi pastreaza o foarte mare din proprietati. De exemplu, mararul si patrunjelul, dupa congelare, isi pierde doar 15 – 20% din proprietati.

Inainte sa conservati verdeata prin congelare, iata cateva curiozitati despre marar si patrunjel. De exemplu, pe lista de beneficii ale patrunjelului trebuie spus faptul ca aduce un aport important de vitamina C.   

De asemenea, trebuie sa puneti patrunjelul in punga de verdeata conservata prin congelare pentru ca aduce un aport de vitamina A, B1, B2, B3, K si E. Datorita vitaminelor pe care le contine, patrunjelul poate fi o sursa de antioxidanti, cu efect detoxifiant si de mare ajutor in cazul unor alergii. Poate relaxa muschii intestinali, stimuleaza activitatea vezicii biliare si are efect vasodilatator, noteaza adevarul.ro.   

Patrunjelul este un antiinflamator destul de eficient si reuseste sa ajute in cazul unor intoxicatii cu alcool, tutun sau dupa o perioada indelungata de alimentatie doar cu carne. Patrunjelul aduce si un aport de minerale organismului, precum potasiu, calciu, fosfor, magneziu, fier si sodiu.  

La fel ca si mararul, patrunjelul trebuie adaugat in lista de verdeata pentru congelator si pentru ca  ajuta in curele de slabire. Marele avantaj este ca te ajuta sa slabesti sanatos, intrucat asigura echilibrul de vitamine din organism. Patrunjelul ajuta si la nivel osos sau in mentinerea unei danturi puternice, intrucat aceasta planta contine fier mai mult decat spanacul si este foarte bogata in fluor. Sucul de patrunjel ajuta organismul sa neutralizeze si sa elimine toxinele, protejeaza ficatul, distruge germeni patogeni si ajuta corpul sa lupte cu diverse tipuri de virusi.

In ceea ce priveste mararul, exista cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte sa-l adaugati in punga cu verdeata conservata prin congelare.   

Mararul poate fi un tratament foarte bune pentru stari de insomnie sau cand aveti tulburari digestive. De asemenea, e de ajutor in curele de slabire. Prin proprietatile sale diuretice impiedica retentia de lichid in organism si se spune ca actioneaza in zonele in care exista depuneri celulitice.  

Mai trebuie sa stiti si ca trebuie sa adaugati mararul in punga de verdeata la congelator si pentru ca aduce beneficii si in ceea ce priveste activitatea rinichilor, pentru ca ar avea efecte in ceea ce priveste combaterea calculii renali, cistite si infectii renale. 

Mararul aduce un aport importante de potasiu, sodiu sau sulf, este un foarte bun diuretic, reuseste sa amelioreze starea de anxietate si energizeaza atunci cand sunteti obosit.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img