marți, 16 aprilie, 2024

Zeci de mii de masini SH au probleme serioase. RAR face apel la soferi

Distribuie:

Publicat:

Jumatate din masinile second-hand verificate anul trecut de inspectorii Registrului Auto Roman in trafic aveau probleme tehnice.

Unele erau atat de grave incat reprezentau un pericol pe sosele, iar soferii au ramas fara talon si permis. Specialistii le atrag atentia celor care vor sa-si cumpere un autoturism vechi sa il verifice inainte sa dea banii.

Aproape 70.000 de masini au fost trase pe dreapta anul trecut. In urma controalelor Registrului Auto Roman, jumatate aveau probleme tehnice: 30% la sistemul de semnalizare, iar un sfert nu respectau normele de emisie.

Inspectorii au gasit si defectiuni grave la directie si frane, care pot duce la un accident. In aceasta situatie, soferii sanctionati isi pun in pericol viata.

Ing. Claudiu Mija, sef ITP SPNV: ”In cazul in care se constata deficiente majore amenzile aplicate sunt pana la 1.960 de lei. De asemenea, se retine certificatul de inmatriculare si daca neconformitatile sunt incadrate ca fiind defecte periculoase la sistemul de franare sau mecanismul de directie se retine si permisul de conducere.”

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img