joi, 18 aprilie, 2024

Zeci de PERCHEZITII in Hunedoara si in alte judete pentru infractiuni economice prin firme fantoma

Distribuie:

Publicat:

Politistii efectueaza, miercuri dimineata, 37 de perchezitii la sediile unor societati comerciale si la locuintele mai multor persoane banuite de crearea unui prejudiciu de peste 3 milioane de euro, prin infractiuni economice realizate prin firme de tip „fantoma”.

Potrivit unui comunicat de presa emis miercuri dimineata de Politia Romana, perchezitiile la care participa 130 de politistii au loc in 12 judete si in municipiul Bucuresti, activitatile desfasurandu-se intr-un dosar instrumentat de politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul IPJ Prahova.

Sursa citata arata ca vor fi puse in aplicare 25 de mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.

Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Politiei Prahova, impreuna cu cei de la Directia Operatiuni Speciale a Politiei Romane, efectueaza 37 de perchezitii in municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Hunedoara, Bacau, Prahova, Arges, Botosani, Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Teleorman si Tulcea la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare a banilor.

Din cercetari, se pare ca persoanele banuite ar fi creat, in perioada 2013 – 2015, un circuit comercial fictiv in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat.

„In fapt, cei in cauza, prin intermediul a 12 societati, care activau in domeniul comertului cu materiale reciclabile, ar fi efectuat operatiuni bancare (retragere de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. In baza facturilor emise de firmele „fantoma”, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constand in impozit pe profit neconstituit si TVA dedus in mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor, sunt in valoare de aproximativ 2.200.000 de euro”, se arata in comunicat de presa al Politiei Romane, emis miercuri.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img