marți, 16 aprilie, 2024

ZF Antreprenorii Romaniei. Primii zece antreprenori din Iasi aduc doar 7% din businessul judetului

Distribuie:

Publicat:

Judetul Iasi, unde activeaza circa 18.000 de firme, a fost ocolit in ultimii ani de investitii majore din cauza lipsei infrastructurii, astfel ca se afla pe locul doi in topul celor mai bogate judete din Moldova dupa cifra de afaceri realizata de companii, cu 18,2 mld. lei, si pe locul 15 la nivel national.

Oamenii de afaceri romani au cea mai mare pondere la cifra de afaceri realizata de companiile din Iasi, insa antreprenoriatul este foarte fragmentat in judetul din Moldova. Astfel, cele mai mari zece afaceri antreprenoriale contribuie cu doar 7% la cifra de afaceri a judetului, in timp ce niciuna nu a reusit sa treaca de pragul de 200 milioane de lei rulaje anuale. Cel mai mare business detinut de romani in judetul Iasi este Fidelis Energy, companie activa in domeniul energiei electrice.

La Iasi, Ziarul Financiar, impreuna cu Banca Transilvania, va organiza pe 12 mai conferinta „Capitalul privat romanesc – o sansa pentru dezvoltarea economica a Romaniei“, unde se va discuta despre viitorul antreprenoriatului romanesc in Suceava, Botosani, Iasi, Neamt, Vaslui si Bacau.

sursa:.zf.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img