vineri, 29 martie, 2024

ZIUA EUROPEANĂ FĂRĂ DECEDAȚI IN ACCIDENTE RUTIERE

Distribuie:

Publicat:

Poliția Română susține proiectul EDWARD (European Day Without A Road Death) lansat de Organizația Polițiilor Rutiere din Europa  – TISPOL sub deviza „Reducerea riscurilor pe drumurile din Europa”.

    Proiectul EDWARD este destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

    De asemenea, proiectul își propune ca ziua de 21 septembrie, să devină Ziua europeană fără decedați în accidente rutiere, în condițiile în care media zilnică la nivelul Uniunii Europene este de 70 morți/zi.

    Pentru susținerea mesajului preventiv al proiectului au fost realizate 10 filmulețe adresate conducătorilor auto, bicicliștilor, pietonilor, căruțașilor, motocicliștilor și celor mai mici participanți la trafic, fiind vizate aspecte precum  consecințele excesului de viteză, conducerii sub influența băuturilor alcoolice sau a nepurtării centurii de siguranță.

    Miercuri,21 septembrie , poliţiştii de la rutieră, sprijiniţi de poliţiştii de la ordine publică, vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, precum și pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, consumul de băuturi alcoolice de către conducătorii auto, nerespectarea normelor rutiere de către conducătorii de vehicule cu tracțiune animală și bicicliști.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img