joi, 18 aprilie, 2024

Macovei: Ponta este cu Putin. Ambasadorul ne minte cu aroganta

Distribuie:

Publicat:

Europarlamentarul Monica Macovei considera ca premierul Victor Ponta isi va da arama pe fata si va arata ca “este cu Putin”, in conditiile in care rusii vor sa “destabilizeze statele democrate si prima lor tinta sunt fostele state comuniste, si Romania este unul dintre ele”.

Macovei a comentat duminica seara, la B1 TV, afirmatia ambasadorului Rusiei la Bucuresti, Oleg Malginov, care a sustinut saptamana trecuta ca tara sa nu are nicio implicare in conflictul din Ucraina, unde localnicii se lupta intre ei.

“Va aduceti aminte cum Putin comenta si spunea: Crimeea a fost tot timpul a noastra si ne-am luat-o inapoi. Acum vine ambasadorul si ne minte cu aroganta. Noi, prostimea, o sa uitam si nu intelegem si tot asa, ca sa ne faca sa nu ne gandim ca ar fi vreun pericol, nici romanii, nici tarile baltice, nu vi se intampla nimic, doar daca va bateti intre voi.

E un pericol real, dar nu sunt multe voci care sa o spuna. Propaganda rusa se extinde”, a sustinut Monica Macovei.

Avand in vedere aceste intentii ale rusilor, europarlamentarul mai spune ca nu se asteapta la o luare de pozitie a sefului Guvernului fata de ambitiile Moscovei, iar presedintele Klaus Iohannis nu a avut pana acum o atitudine ferma.

“De la Ponta nu ma astept deloc la un discurs transant impotriva comunismului sau a Federatiei Ruse. Dimpotriva. Va arata ca este cu Putin. Nu s-a aratat dornic sa ii apere pe romani. Rusii vor sa destabilizeze statele democrate si prima lor tinta sunt fostele state comuniste, si Romania este unul dintre ele”, a explicat Macovei.

Aceasta a adaugat ca nu vede o “atitudine clara” si o condamnare. “Dimpotriva, Ponta s-a dus la Baku si in Turcia cand era embargou pentru toate statele europene. Eu nu am vazut o atitudine ferma impotriva Rusiei (din partea lui Klaus Iohannis – n.red.). Nu poti sa lasi asta sa treaca neobservat, nici macar daca esti in concediu.

Germania (…) este mai inclinata la compromisuri. Eu nu vreau sa condamn Germania, condamn Federatia Rusa fara dubiu ca incearca iarasi sa se extinda. Dar siguranta poporului roman este data de relatia cu SUA, cu Marea Britanie, cu statele democrate fara niciun dubiu si care nu tin de gazul rusesc”, a mai spus aceasta.

Saptamana trecuta, ambasadorul rus la Bucuresti, Oleg Malginov, a fost intrebat cine cu cine se lupta in Ucraina.

“Este un conflict intre partile diverse ale Ucrainei. Locuitorii partilor estice, cei care au fost impotriva ucrainizarii cu forta, impotriva loviturii de stat, pentru ca trebuie sa spunem lucrurilor pe fata: la 22 februarie a avut loc o lovitura de stat”, a fost raspunsul diplomatului.

“A fost o lovitura de stat. Ei nu au acceptat toate acestea si nu au acceptat schimbarea istoriei. De la lupta impotriva fascismului la glorificarea lui Bandera, Suhevici si a altora. Nu au fost pregatiti sa uite ca sunt rusi multi dintre ei, prin origini, ca sunt ortodocsi si sunt parte a bisericii ruse. Iar aceasta revolta s-a concentrat in aceste parti”, a adaugat ambasadorul rus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img