vineri, 19 aprilie, 2024

Trucuri care te motiveaza sa faci exercitii dimineata

Distribuie:

Publicat:

Iti propui mereu ca de saptamana viitoare te apuci sa faci sport cu regularitate? Stii ca cel mai bun moment pentru miscare este dimineata, deoarece iti confera energie si o stare de bine pentru tot restul zilei?

Te apuci de exercitii, insa dupa nici o saptamana abandonezi planul si nu mai faci miscare cu regularitate. Ai nevoie de cateva trucuri care te pot motiva sa incepi cu brio sau sa continui cu acest obicei care face minuni pentru sanatatea ta. Iata care sunt cinci dintre cele mai bune trucuri care te ajuta sa fii motivata si sa faci miscare dimineata:

1. Foloseste un televizor mare pentru exercitii acasa

Poti sa recurgi la canalele tv care au in programul de dimineata exercitii pe care sa le faci deodata cu instructorii respectivi. Este un bun mod de a te mobiliza si sa-ti faci un obicei din acest lucru, potrivit eva.ro.

O alta modalitate in care poti sa folosesti un televizor cu ecran mare este pentru a-ti pune diverse filmulete de pe youtube pe care sa le vezi mai bine si sa executi corect exercitiile. Astfel nu vei mai avea scuza ca nu stii ce exercitii sa faci sau cum sa le legi ca sa fie bine pentru corpul tau.

2. Alege sa-ti lucrezi o parte a corpului

Un antrenament complet care sa lucreze intens toate zonele problematice ale corpului necesita si un timp mai indelungat. De aceea, un alt truc pe care te poti baza este acela de a-ti alege in fiecare zi exercitii pentru o anumita zona a corpului. Luni opteaza pentru exercitii pentru abdomen, marti pentru tonifierea picioarelor si a fundului, iar in alta zi poti sa alegi un set de exercitii yoga/pilates pentru o tonifiere generala a intregului corp.

3. Nu sta pe ganduri, ci apuca-te direct de treaba!

Cu cat stai sa te gandesti mai mult ca trebuie sa te apuci de exercitii, cu atat ti se va face mai lene sa le incepi. Este de preferat sa te apuci imediat ce te-ai dat jos din pat, deoarece va fi si cea mai buna modalitate de a te trezi si a te umple de energie.

4. Pregateste-ti echipamentul de seara!

Ca sa nu stai sa cotrobai in dulap la prima ora a diminetii si sa cauti adidasii care sunt pusi cine mai stie unde este de preferat sa le ai pe toate pregatite. Astfel te poti imbraca, incalta si sa pleci direct la sala, la un jogging sau sa-ti faci exercitiile acasa.

5. Antrenament scurt daca nu ai deloc chef

Decat sa renunti de tot la exercitii, specialistii sustin ca pana si un antrenament scurt poate sa faca minuni pentru sanatate. Asa ca daca nu-ti iese nicicum sa mergi la sala sau la alergat pentru ca nu ai deloc timp sau chef, atunci concentreaza-te macar 5 minute pe cateva exercitii care iti vin in minte.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img