miercuri, 24 aprilie, 2024

Surpriza la Euro 2016! Ianis Hagi, Adrian Mutu si doi straini din Liga I

Distribuie:

Publicat:

Romania se numara printre cele 20 de echipe calificate direct la Euro 2016. Nationala noastra se va afla în urna a treia la tragerea la sorti a grupelor pentru turneul final si îsi va afla adversarele pe 12 decembrie. Nu mai putin de 29 de fotbalisti au îmbracat tricoul nationalei în cele 10 meciuri din preliminarii, dar pentru Europeanul din Franta alti jucatori-surpriza ar putea aparea în lot. Printre acestia se afla doi jucatori aflati la poli opusi în carierele lor.

Este vorba despre Ianis Hagi si Adrian Mutu. La nici 17 ani, fiul lui Gica Hagi este capitan la Viitorul si se anunta una dintre marile sperante ale fotbalului românesc. De partea cealalta, Adrian Mutu are 36 de ani si se afla pe finalul carierei. El evolueaza în India, la Pune City, unde a bifat doua jocuri în primele 3 etape. Ultima data, ieri, a fost rezerva neutilizata în esecul de pe teren propriu cu Dehli Dynamos. Presedintele FRF Razvan Burleanu a comentat posibilitatea ca Ianis Hagi si Adrian Mutu sa fie în lot pentru turneul final din Franta. “Chiar i-am urmarit cu interes prestatia lui Ianis si în mod cert poate fi la Euro, daca poate reprezenta o solutie pentru echipa nationala. Depinde doar de staff-ul tehnic, daca se considera ca poate juca la echipa mare si nu arde etape.”, a declarat Burleanu la sport.ro. În privinta “Briliantului”, oficialul federatiei pare mai reticent, însa nu exclude varianta convocarii la lot: “Daca joaca în India…stiti cum sta treaba, daca este în forma la momentul respectiv, sunt sigur ca Iordanescu va apela la serviciile lui!”, a mai spus Burleanu. Adrian Mutu este, la egalitate cu Gica Hagi, lider în clasamentul golgheterilor all-time ai echipei nationale, cu 35 de reusite.

FRF vrea sa naturalizeze jucatori straini

De altfel, nationala României a început deja pregatirile pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor, din Franta. Calificarea reusita de ”tricolori” a fost sarbatorita cum se cuvine în sânul nationalei, dar acum obiectivul s-a mutat pe competitia de vara viitoare. Pâna atunci, însa, trebuie lucrat la competitivitatea echipei nationale, pentru a avea o prestatie convingatoare si la Euro. Daca Anghel Iordanescu vrea sa apara tineri noi în echipa, oficialii FRF par sa ia în calcul naturalizarea unor jucatori care sa ajute nationala la Europene. “De ce sa nu naturalizam? Suntem printre cele 6-7 natii europene care nu au facut lucrul asta. Categoric ca ne-am gândit. Când te gândesti sa naturalizezi, te gândesti pe ce post nu ai tu suficienti jucatori, ca sa suplinesti. Echipele care au succes în cupele europene nu au nicio problema daca Varela poarta banderola, daca Szukala da goluri într-un meci. În plus, nu am vazut ca ar fi probleme cu suporterii nationalei de rugby cu jucatorii naturalizati. Acolo se poate, aici de ce nu?”, a declarat, la Digi Sport, Andrei Vochin, consilierul presedintelui FRF Razvan Burleanu.

În ultimii ani, s-a vorbit de naturalizarea unor jucatori ca Eric de Oliveira, William De Amorim sau Kehinde Fatai. Ultimii doi sunt în plin proces de obtinere a cetateniei române si, teoretic, ar putea fi inclusi în lot pâna la turneul final de vara viitoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img