marți, 16 aprilie, 2024

Festivitate de Ziua Armatei la HUSI. Retragere cu torte a Batalionului 202 Aparare CBRN -FOTO

Distribuie:

Publicat:

La 25 octombrie este sarbatorita Ziua Armatei Romaniei. Cu aceasta ocazie, va fi arborat Drapelul National la sediile institutiilor militare, se va ridica Marele Pavoaz la bordul navelor militare maritime si fluviale si vor fi organizate ceremonii militare si activitati comemorative in toate garnizoanele din tara, in teatrele de operatii si in tarile in care Romania are acreditati atasati ai Apararii. Militarii romani din teatrele de operatii sarbatoresc, prin organizarea unor ceremonii militare si a unor activitati culturale si sportive, la care vor fi invitati si parteneri din coalitiile multinationale.

In muncipiul Husi, festivitatea a inceput la ora 09:00, si a fost organizata in Parcul Rodina. La eveniment au participat autoritatile locale, consilierii locali si deputatul Toader Dima.

Totul a pornit odata cu sosirea primarului Ioan Ciupilan care a fost primit cu onoruri militare de catre militarii Batalionului 202 Aparare CBRN (Interventie la Dezastre) Husi. Dupa cest moment, comandantul batalionului, locotenent-colonel Adrian-Vasile Perdun, a dat citire mesajului transmis de ministrul Apararii Nationale. Dupa acest moment, colonelul in retragere, Lucian Petrescu, veteran de razboi si presedinte al Filialei Husi a Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, a tinut un discurs emotionat, fiind urmat de catre istoricul husean Costin Clit, ultimul care a luat cuvantul fiind edilul Ioan Ciupilan.

Festivitatea dedicata Zilei Armatei Romane s-a incheiat cu o ceremonie e depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut.

Seara, incepand cu ora 19:00, pe poarta unitatii husene, militarii Batalionului 202 Aparare CBRN, au organizat o actiune denumita” Retragerea cu Torte”, acestia pornind in fata unitatii, de pe strada 1 Decembrie, coborand pana in fata Cercului Militar, dand onorul, apoi continuand sa marsaluiasca pe strada General Teleman, A.I.Cuza, 1 Decembrie, pana inapoi in unitate. Pe tot parcursul acestui eveniment, oamenii au fotografiat momentul, unii dintre ei chiar primind soldatii cu aplauze.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img