vineri, 29 martie, 2024

Gemul de dovleac, o delicatesa de toamna

Distribuie:

Publicat:

Dovleacul, vedeta lunii octombrie, poate fi transformat intr-un gem delicios, cu gust neasteptat. Iata cum se prepara gemul de dovleac:

Ingrediente
1,5 kg pulpa de dovleac placintar (curatat de coaja si seminte, taiat bucati)
100 gr. ghimbir proaspat (taiat bucati mici)
300 ml suc de lamaie si coaja rasa
200 ml suc proaspat de portocala
sucul proaspat stors de la o lime
1 baton de scortisoara sau jumatate de lingurita praf de scortisoara
1 litru de apa
1 kg zahar brun sau indulcitor lichid (dupa gust)

Mod de preparare
1. Dovleacul curatat de coaja si seminte se da pe razatoare.
2. Intr-o tigaie adanca sau intr-o cratita, se adauga toate ingredientele, cu exceptia zaharului. Compozitia se lasa sa fiarba incet, la foc mic, pana cand dovleacul si ghimbirul devin moi.
3. Se adauga, apoi, zaharul, amestecand constant in preparat, pana la dizolvarea cristalelor.
4. Se adauga scortisoara, se amesteca bine si se lasa compozitia sa mai fiarba, amestecand periodic. Dupa aproximativ o ora de stat pe foc, gemul se va ingrosa.
5. Scoateti batonul de scortisoara din vas, iar compozitia o pasati cu blenderul sau cu mixerul. O alta varianta consta in prepararea dovleacului in bucati mai mici (nu dat pe razatoare), caz in care pasarea compozitiei nu mai este necesara.
6. Gemul fierbinte se pune in borcane, care se ȋnchid foarte bine cu capace si se fierb la bain-marie timp de aproximativ 30 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img