vineri, 29 martie, 2024

Suplimente de vitamine si minerale care scurteaza raceala

Distribuie:

Publicat:

Specialistii atrag atentia asupra utilizarii exagerate a antibioticelor in timpul racelilor, astfel de medicamente neavand efect asupra infectiilor virale. Mai mult, utilizarea acestor medicamente scade imunitatea si creste rezistenta bacteriilor.
In caz de raceli va ajuta unele suplimente de vitamine si minerale, dar inainte de a apela la cele de mai jos, consultati-va cu medicul dumneavoastra:

Zincul lupta cu infectiile

Zincul este un mineral important, care se gaseste in carnea slaba si care serveste multor functii din organism, fiind util in activarea celulelor albe care lupta cu infectiile. In plus, studiile au aratat ca administrarea de zinc sub forma de tableta sau sirop la o zi de la debutul racelii poate reduce severitatea si durata bolii, iar la sapte zile de la debutul afectiunii cea mai mare parte dintre cei care au luat zinc nu mai prezentau simptome. Asadar, cand simtiti ca va paste o raceala, mergeti la farmacie sa luati suplimente pe baza de zinc. Dintre toate alimentele, stridiile contin cea mai mare cantitate de zinc.

Vitaminele C si D stimuleaza imunitatea

Prin consumul de citrice, dar si prin administrarea suplimentelor, puteti creste aportul de vitamina C, unul dintre cei mai redutabili luptatori impotriva racelii si gripei. Aceasta este importanta mai ales in cazul fumatorilor, deoarece diminueaza riscul aparitiei tusei si asigura o protectie suplimentara impotriva infectiilor. De cealalta parte, vitamina D are capacitatea de a scadea raspunsul inflamator al organismului in momentul infectiilor. Astfel, este posibila o diminuare a simptomelor caracteristice racelii.

Asadar, suplimentele pe baza de vitamina D va pot ajuta sa scapati mai repede de tuse, febra si rinoree sau, daca sunt luate preventiv, formele de boala sunt mult mai usoare. Cea mai importanta sursa alimentara de vitamina D este carnea de peste. Cele doua vitamine pot fi luate atat impreuna, cat si separat.

Acizii grasi Omega-3 au actiune antiinflamatoare
Daca nu sunteti amator de peste, indicat ar fi sa luati cate un supliment de Omega-3 pentru a putea beneficia astfel de proprietatile impresionante ale acestor acizi grasi in ceea ce priveste intarirea sistemului imunitar. Potrivit unui studiu realizat de expertii Institutului Britanic de Nutritie si Sanatate, suplimentele de Omega-3 imbunatatesc activitatea fagocitelor (celule care apara organismul de infectii). Alte cercetari in domeniu demonstreaza ca Omega-3 creste fluxul de aer si protejeaza plamanii de raceli si infectii respiratorii.

Pentru efecte de durata, alaturi de suplimentele alimentare, sistemul imunitar trebuie stimulat si prin schimbarea obiceiurilor alimentare, renuntarea la fumat si inceperea unei activitati fizice (30 de minute pe zi). In cazul in care va confruntati deja cu o raceala, este bine sa incepeti tratamentul cu suplimente inca de la primele simptome pentru a grabi vindecarea.

sursa: farmacia ta

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img