joi, 28 martie, 2024

Vasluianca intrata in Cartea Recordurilor-FOTO

Distribuie:

Publicat:

Mariea Crasmaru, este cel mai mare calator al lumii. A vazut lumea la pas, a trait cat poate altii in  10 vieti si a intrat in Guiness Book la capitolul “globetrotter pentru “cea mai lunga calatorie efectuata vreodata de un om pe jos”.

Mariea Crasmaru s-a nascut la Vetrisoaia in Judetul Vaslui, la 2 iulie 1951.

Este impresionant faptul ca ea a strabatut 120 de tari pe jos, a atins cei doi poli ai Terrei, cele sapte continente din care a rezultat cel mai lung pasaport din lume inscris si el in Guiness cu 154 de pagini si o lungime de 19 m, in doar 3 ani si 5 luni.

Ideea calatoriei i-a venit dupa ce a citit un articol despre un cetatean englez plecat pe jos in jurul lumii. Femeia s-a gandit ca poate face si ea acelasi lucru si, cu 600 de dolari in buzunar, a parasit Romania. De-a lungul calatoriei, a fost ajutata cu bani si hrana de comunitatile de romani. Femeia spune ca cel mai greu i-a fost cand a traversat savana africana.

In 1997, ea a facut pe jos turul Romaniei, parcurgand o distanta de 3.500 de kilometri. Apoi, a plecat prin toate tarile Europei. Dupa ce, in Spania a fost primita de regele Juan Carlos, Mariea a plecat sa faca turul lumii strabatand, in total, 120 de tari. Calatoria ei a durat trei ani si jumatate si s-a incheiat in 2001.

Mariea Crasmaru are la activ 300.000 de kilometri parcursi, a urcat la inaltimi de peste 6.000 de metri si a indurat temperaturi de minus 38 de grade in Antarctica si de plus 60 de grade in desertul Emiratelor Arabe Unite.

Din pacate sacrificiul si daruirea ei ca ambasador veritabil al Romaniei pe toate continentele lumii nu a fost corespunzator apreciate si stimulate de autoritatile din Romania, ba din contra.

Recordurile sale i-au adus faima internationala, dar nu si la ea acasa. Postul tv Antena 3 mentiona faptul ca Mariea Crasmaru lucreaza in Italia, dorinta ei fiind aceea de a strange bani pentru a-si construi o casa in Romania.

Ziarul Unirea, spunea in 2001 ca, dupa pierderea locuintei din Bucuresti a ajuns sa traiasca practic pe strazi, autoritatile romane neluand nici o masura pentru a o ajuta.
Intr-un tarziu,  Mariea ar fi primit un loc in zona municipiului Alba Iulia, unde sa-si construiasca o casa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img