joi, 25 aprilie, 2024

8 milioane de romani trebuie sa primeasca bani de la stat. Ai nevoie doar de buletin

Distribuie:

Publicat:

Milioane de romani au actiuni la stat fara sa stie. Sunt titluri primite in urma planului de privatizare din anii 90. Acestia isi pot recupera banii sau pot decide sa incaseze dividende, scrie portalul Eskape.ro.

“Sunt opt milioane de romani care au inca actiuni, cei mai multi la SIF-uri. Fata de cuponul initial au fost primite si actiuni reziduale. Multi nu stiu daca mai au actiuni si unde. Plus ca daca aduci contul IBAN poti primi direct dividendele restante. Vom anunta si un concurs de tranzactionare in timp real si o aplicatie de mobil care testeaza cunostintele financiare. Ajuta mult sa discuti direct cu brokerii si administratorii de cont pentru a vedea ce ti seBursei de Valori Bucuresti potriveste”, a declarat Daniela Serban, director relatii cu investitorii din cadrul Bursei de Valori Bucuresti.

Adresa la care trebuie sa mergeti este Bulevardul Carol I, nr. 34-36, Bucuresti. Daca nu locuiti in Bucuresti, puteti sa aflati mai multe detalii prin intermediul postei electronice a Depozitarului Central. Nu conteaza daca ati pierdut certificatele primite acum 20 de ani, aveti nevoie doar de cartea de identitate. Trebuie sa mai stiti si faptul ca aceste actiuni pot fi si mostenite. Daca nu aveti actiuni si vreti sa faceti o astfel de investitie, mai aveti o sansa. Statul roman am deschis in luna iulie o noua emisiune de titluri de stat pentru populatie. Au fost scoase la vanzare un milion de actiuni, fiecare la un pret de 100 de lei, informeaza televiziunea nationala.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img