joi, 18 aprilie, 2024

Guvernul le da bani elevilor. VEZI DETALII

Distribuie:

Publicat:

Abonamentele acordate elevilor de către operatorii de transport rutier pentru distanţe de până la 50 de km vor fi decontate integral, aceasta fiind una dintre măsurile de reducere a abandonului şcolar, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat că decizia a fost luată printr-o ordonanţă de urgenţă şi are în vedere faptul că în anul şcolar 2015 – 2016 peste 125.000 de elevi au făcut naveta zilnic folosind transportul rutier pentru a ajunge la cursuri.

“Începând cu anul 2013, mecanismul de decontare a navetei elevilor a fost plafonat şi nu acoperă integral tariful decât pentru o mică parte din abonamentele emise de transportatori. Distanţa medie la nivel naţional pe care trebuie să o parcurgă un elev care face naveta e de 18 km, preţul mediu al unui abonament lunar pentru această distanţă este de circa 150 de lei. Din această sumă elevului i se decontau până în prezent 56 de lei, astfel că aproape 100 de lei trebuiau acoperiţi lunar din bugetul familiei”, a precizat Iolu.

sursa: STIRIPESURE.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img