joi, 28 martie, 2024

Cea mai aberanta lege propusa de alesii tarii. Barbatii vor decide daca partenerele lor vor face avort sau nu

Distribuie:

Publicat:

Tatii ar putea decide daca femeile cu care au un copil pot face sau nu avort. Mai multi alesi lucreaza la o lege prin care vor sa ofere tatalui copilului nenascut posibilitatea de a se opune in mod legal ca femeia gravida cu copilul lui sa nu mai poata decide singura daca pastreaza sau nu sarcina.

“Categoric, femeia este singura care are dreptul de a decide asupra corpului ei. Dar cand dai viata, o faci impreuna cu altcineva, nu singura. Cred ca este moral ca si partenerul sa aiba un cuvant de spus in ceea ce priveste venirea pe lume a unui copil. In multe cazuri, tatii iau decizia de a isi creste singuri copiii, daca mamele nu doresc acest lucru”, au spus alesii care lucreaza la lege, pentru Libertatea.ro

Aceleasi surse spun ca vor sa introduca in actul normativ interzicerea avortului dupa a 14-a saptamana de sarcina.

Citeste si: Vaslui: Numarul avorturilor la cerere, in crestere

Intreruperea de sarcina se va putea face doar atunci cand, in urma consultului medical, specialistul hotaraste ca pastrarea copilului pune in pericol viata mamei sau a acestuia.

“Suntem inca in faza de proiect. Ne consultam cu specialistii in domeniu, cu cultele religioase si cu organizatiile pentru apararea drepturilor omului si vom vedea cum va fi forma finala a legii. Sigur sunt lucruri de imbunatatit, in urma discutiilor”, mai spun autorii proiectului legislativ.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img