sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Moise Guran, despre manipularile menite sa saboteze mitingul din 10 august: „Si serviciile secrete sunt speriate. Dragnea tripleaza pensiile la TV din 5 in 5 minute””

Distribuie:

Publicat:

Jurnalistul Moise Guran constata o serie de manipulari pe televiziunile de propaganda ale PSD, si nu numai, care sunt menite sa inhibe o prezenta mare la mitingul din 10 august din Piata Victoriei.

Gurana arata ca nu numai pesedistii s-au speriat, dar chiar si serviciile secrete.

„Este posibil ca nu numai pesedistii sa fie speriati ci si serviciile secrete, caci de cateva zile vedem pe toate posturile tv de stiri o schema de comunicare menita sa submineze participarea la miting. Mai intai apare de niciunde un individ despre care nimeni nu stie cine este si care acorda un interviu in care spune ca el vine cu pistolul la miting sa impuste jandarmi. Ciudat lucru, politia nu-l intreaba de nimic desi omul marturiseste o intentie de crima.

Apoi Federatia lu Peste Prajit face schema pentru care (acum este evident) fusese montata in aceasta miscare inca de la inceput – anunta ca mitingul nu se mai tine. Doar ProTV-ul (si doar sectiunea web, pentru scurt timp) pare a fi intrat din prostie in aceasta schema. Digi, Realitatea si, evident A3 si RTV tin stirea ore in sir pe ecrane – organizatorul mitingului nu mai vrea sa faca miting! Controverse, chestii! Si insista, ceea ce ma si face sa cred ca aceasta este o schema organizata de manipulare. Cei aflati deja in drum spre casa primesc telefoane de la rude – nu se mai tine dom’le, s-a anulat! Atata doar ca acestia sunt mai putin susceptibili de a fi dezinformati de televizor”, a scris Guran pe moise.ro.

Jurnalistul arata apoi ca „miscarea romanilor nu mai poate fi oprita”.

„Miscarea romanilor din Diaspora catre tara a luat amploare si nu mai poate fi oprita. Se organizeaza in coloane ce vor marca autostrazile UE si vor ajunge in presa internationala. La finalul articolului gasiti schema exacta de organizare a coloanelor de masini.

De ce vin? Ei spun ca vin sa dea jos guvernul. Nici mai mult, nici mai putin. Cum? Nimeni nu stie. Cati? Greu de estimat! Dar sunt cateva semne clare ca Dragnea este speriat rau de tot si este capabil de orice. A trimis-o pe Viorica in concediu si din cinci in cinci minute dubleaza sau tripleaza pensiile pe la televizor. Plecarea premierului face ca guvernul sa nu poate da ordonante iar Dragnea simte ca in cateva zile ar putea ramane fara aceasta periculoasa arma – ordonanta de urgenta. Intimidarea de care vorbea Andrei Plesu saptamana trecuta deja s-a produs.

Nu stim exact ce va fi vineri la Bucuresti, dar un lucru e cert – s-a creat o punte intre diferitele categorii sociale, din Romania si din afara ei. Numerosi romani din tara se vor fi simtit datori fata de fratii si rudele lor din Diaspora, asa ca probabil numarul celor care vor veni din tara la Bucuresti va fi de trei-patru ori mai mare decat al celor veniti din afara ei. O astfel de punte, intre muncitori si intelectuali, s-a mai creat in Polonia anilor 80. Dupa decenii in care s-au revoltat pe rand fie muncitorii, fie intelectualii si au fost infranti, unirea claselor sociale a dus, in sfarsit, la caderea comunismului.

Si, daca unii sunt atat de speriati de intoarcerea romanilor acasa, cred ca niciun roman ramas, decent, sanatos la cap, nu poate ramane insensibil la aceasta revenire. Acestia sunt cei pe care i-am pierdut. Sa-i primim cum se cuvine, onorandu-i, multumindu-le ca nu ne-au uitat!”, mai spune Guran.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img