vineri, 29 martie, 2024

EXCLUSIV! Pe surse! Fostul Episcop de Husi implicat intr-un nou scandal sexual

Distribuie:

Publicat:

Scandalurile in care este implicat fostul episcop al Husilor, Corneliu Onila, par a fi departe de a se încheia.

Pe surse, jurnalistii cotidianului “Buna Ziua Iasi” au aflat in EXCLUSIVITATE, ca Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi a primit o sesizare legata de infractiunea “de sex cu un minor, pe numele lui Corneliu Onila”! Dat fiind functia pe care a detinut-o, cea de inalt ierarh, sesizarea va fi anchetata de Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi. Momentan nu se cunosc detaliile anchetei sau daca sesizarea are legatura cu celebrul filmulet in care aparea fata bisericeasca . Ancheta este la inceput iar la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi vor fi chemati, cel mai probabil, mai multi martori, dar si Corneliu Onila. Numele episcopului a fost regasit in mai multe scandaluri aflate in atentia mass-media.

Buna Ziua Vaslui a intrat, acum cateva luni, in posesia unei inregistrari audio de-a dreptul halucinanta. Conform discutiei, fratele fostului elev al Seminarului Teologic ”Sf. Ioan Gura de Aur” Husi, care intretinea relatii sexuale cu PS Corneliu Barladeanu, fostul episcop al Husilor, confirma mult ravnita teorie, conform careia PS Corneliu ONILA este homosexual. Mai grav este faptul ca, potrivit inregistrarii audio, individul afirma ca fostul episcop al Husilor ar fi intretinut relatii intime cu tanarul elev chiar in noaptea de dupa inmormantarea mamei episcopului.

Conform detaliilor oferite de unul dintre interlocutori, se pare ca elevii Seminarului Teologic “Sf. Ioan Gura de Aur”, “iubiti” de fostul episcop, detineau privilegiul de a intarzia sau chiar de parasi internatul la orice ora din zi si din noapte. Necazurile nu au incetat aici, chiar si dupa ce a fost "pensionat", episcopul Husilor a avut parte de o retragere spre o viata mai linistita Concret, in ultima perioda, in spatiul public au aparut o serie de afirmatii si acuzatii la adresa PS Corneliu Onila.

La acest moment, de precizat ca statutul oficial al acestuia este, deocamdata, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din functie. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în functie, o locuinta. "Acum dânsul locuieste într-o parte (a spatiu, e vorba de mai putin de o treime) a Casei «Episcop Partenie Ciopron» de la Manastirea Varatec, cea pe care putea sa o puna la dispozitie Mitropolia Moldovei si Bucovinei în aceasta situatie. S-a spus ca PS Corneliu «ar fi remunerat lunar cu peste 20.000 lei» sau ca «ar fi slugarit de maicile de la Varatec». În realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici macar la un sfert din suma amintita (de altfel nici un sef de cult din România nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Varatec nu îl slujesc în vreun fel pe fostul episcop al Husilor, nu au niciun fel de obligatii sau de ascultari (în termeni monahali) fata de dânsul", a precizat pr. Consilier Constantin Sturzu, Sectorul de Comunicare si Relatii Publice al Arhiepiscopiei Iasilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img