joi, 28 martie, 2024

# BOICOT REFERENDUMULUI. O BARLĂDEANCĂ SPUNE “ PAS”

Distribuie:

Publicat:

Referendumul pentru familie starneste, așa cum era de așteptat, vii polemici. Unele dintre acestea se poarta in mediul virtual, acolo unde opiniile sunt susținute cu argumente pro sau contra.

O barladeanca, jurnalist si mama in primul rând , Oana D. Botezatu si-a motivat decizia printr-o postare pe pagina sa. “În vara asta, în vacanță, am ajuns la Spitalul de copii din Bârlad.

Așa arată sala de așteptare de acolo. Am vrut să-mi aștept rândul afară, dar mi s-a spus că în sală trebuie să stau, ca să mă vadă doamna doctor. Am stat totuși afară. În camera numită "sală de așteptare", unde ajung zilnic și mulți copii de câteva luni, dacă nu chiar săptămâni, miroase a igrasie și a vechi și a boală. Și-ți vine să fugi, în loc să stai să-ți aștepți rândul la control.

Nu știu cum arată saloanele în care sunt internați copiii, dar pot doar să îmi închipui că nu e nici pe departe lux. Situația este similară în zeci de spitale. Dacă nu chiar sute. Dar nu contează pentru ei, doar nu ajung copiii sau nepoții lor acolo.

Ajung doar copiii și nepoții proștilor care au acceptat mereu, umili, ce li s-a dat. Fără să ceară nimic, nici măcar respect.

Referendumul din octombrie ne costă 20 de milioane de euro. Cam câte săli de așteptare s-ar renova cu banii ăștia aruncați aiurea? Câți copii ar avea șanse în plus la sănătate dacă le-ar păsa? Cate spitale ar fi mai bune decât sunt acum? Câți oameni ar trăi în loc să moară? Trăim într-o țară în care doar norocul te salvează de boală și de moarte, și lor le pasă să facă un referendum inutil, doar fiindcă asta vrea Dragnea. Nu, referendumul acesta nu definește familia, căci "familie" e și prietena mea care își crește singură copilul, chiar dacă ei nu îi spun așa. Familie e și vecina mea al cărui soț a murit într-un accident, iar ea a rămas cu doi copii. Referendumul acesta definește prostia. Și instigă la ură. #boicot” a scris Oana D. Botezatu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img