vineri, 29 martie, 2024

Commerzbank ramane deschisa in continuare fuziunilor, dupa esecul negocierilor cu Deutsche Bank

Distribuie:

Publicat:

Commerzbank şi-ar putea rafina strategia şi este deschisă în continuare fuziunilor, în urma eşecului negocierilor cu banca mai mare Deutsche Bank, a declarat directorul general al instituţiei financiare, Martin Zielke, transmite Reuters potrivit news.ro.

Zielke a declarat acţionarilor că discuţiile cu Deutsche ”au arătat unde ar trebui să ne îmbunătăţim strategia”.

”Vom fi capabili să spunem mai multe în această toamnă”, a declarat Zielke la adunarea anuală a acţionarilor, care a avut loc miercuri.

Zielke a discutat la începutul acestui an o fuziune cu Deutsche Bank. Dar discuţiile au eşuat după şase săptămâni, băncile menţionând riscurile unui astfel de acord, costurile de restructurare şi capitalul necesar, între motivele deciziei de a renunţa la negocieri.

Ulterior, UniCredit şi ING Groep şi-au exprimat interesul pentru Commerzbank, care este a doua mare navă din Germania, au declarat surse apropiate situaţiei.

Zielke a spus acţionarilor că banca este deschisă ”să se dezvolte prin fuziuni şi achiziţii”.

Aceasta a arătat că se întâlneşte regulat cu directorii generali ai băncilor concurente. De exemplu, în ultimul an s-a întâlnit de două ori cu directorul general al ING, Ralph Hamers, dar nu au avut loc oferte concrete pentru discutarea unei fuziuni.

Commerzbank, care încă este deţinută parţial de statul german, în urma unui program de salvare din perioada crizei financiare, a redus costurile şi a investit în tehnologie.

Profitul băncii a crescut puternic în 2018, faţă de anul anterior, dar Zielke a spus că profitul trebuie îmbunătăţit în continuare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img