vineri, 19 aprilie, 2024

Compania de gaze va face o magistrala speciala pentru casa Sorinei Pintea

Distribuie:

Publicat:

Delgaz Grid, compania de distribuţie a gazelor din grupul E.ON România, a solicitat aprobarea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) pentru realizarea unei magistrale directe de gaze care să alimenteze un imobil deţinut de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, în judeţul Maramureş.

Informaţia apare într-un document privind ordinea de zi a şedinţei Comitetului de Reglementare al ANRE, care are loc azi, scrie agerpres.ro.

Astfel, unul dintre punctele care se vor discuta în şedinţa de miercuri este "Proiect de decizie şi raport privind acordarea autorizaţiei de înfiinţare a magistralei directe de gaze naturale, pentru alimentarea cu gaze naturale a imobilului amplasat în (adresa exactă – n.r.) oraş Tăuţii Măgherăuş, judeţul Maramureş, proprietatea doamnei Sorina Pintea, în regim de consumator izolat tip A, solicitată de Societatea DELGAZ GRID S.A.", se arată în documentul postat pe site-ul autorităţii.

Potrivit ordinului ANRE 36/2013, consumatorul izolat de tip A care se află într-o unitate administrativ-teritorială unde nu a fost concesionat serviciul public de distribuţie a gazelor poate solicita ANRE, prin intermediul unui operator de distribuţie aflat în proximitate, alimentarea cu gaze naturale printr-o magistrală directă.

De asemenea, magistrala care alimentează consumatorul izolat de tip A este finanţată integral de către acesta.

"ANRE emite avizul de principiul pentru alimentarea consumatorilor izolaţi de tip A numai în absenţa unei perspective de acces în următorii 2 ani, confirmată de către concesionarul/autoritatea locală/ANRE", se precizează în ordinul menţionat.

Valoarea activelor rezultate ca urmare a alimentării consumatorului izolat tip A nu se vor include în baza de active reglementate ale distribuitorului respectiv şi nu se iau în calcul la fundamentarea tarifelor aferente serviciului de distribuţie a gazelor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img