joi, 28 martie, 2024

Companiile aeriene Qantas, Air France si KLM au anuntat afaceri in scadere din cauza coronavirusului

Distribuie:

Publicat:

Companiile aeriene Qantas, Air France și KLM au anunțat joi că vor înregistra reduceri ale afacerilor și rezultatelor financiare din cauza epidemiei de coronavirus, anunță CNN, potrivit MEDIAFAX.

Compania australiană Qantas a raportat că epidemia i-ar putea reduce profitul cu până la 100 de milioane de dolari în a doua jumătate a anului fiscal.

 

După câteva ore, Air France-KLM a spus că virusul ar putea reduce veniturile cu până la 200 de milioane de euro (216 milioane USD) între februarie și aprilie.

Industria aeriană globală se confruntă cu pierderi financiare importante după ce zeci de operatori au anulat sau au redus zborurile către Asia din cauza focarului de coronavirus.

Potrivit analiștilor, daunele economice vor fi mai grave decât cele cauzate în 2003 de epidemia SARS, de 7 miliarde de dolari.

Air France și KLM și-au suspendat zborurile către Shanghai și Beijing. Qantas și-a anulat deja serviciul către Shanghai până la sfârșitul lunii mai.

CEO-ul Qantas, Alan Joyce, a declarat joi că compania aeriană intenționează să reducă zborurile în Asia cu 15% până la sfârșitul lunii mai din cauza cererii slabe către Hong Kong, Singapore și Japonia.

Qantas a raportat un profit brut de 512 milioane de dolari pentru cele șase luni încheiate în decembrie, o ușoară scădere față de aceeași perioadă de un an mai devreme.

Air France-KLM a declarat că veniturile sale operaționale pentru 2019 au scăzut la 1,14 miliarde euro (1,2 miliarde de dolari) din cauza creșterii costurilor cu carburanții.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img